SARAJEVO Osuđen na sedam godina zatvora zbog izazivanja saobraćajne nesreće

Federalno tužilaštvo traži ukidanje presude Kerimu Mudželetu ili izricanje veće kazne

Kerim Mudželet u junu 2015. godine izazvao je saobraćajnu nesreću u kojoj je smrtno stradala državljanka Srbije Jelena Opričić, a druga povrijeđena

Fena
20.03.2019 11:59

U nesreći koju je izazvao Mudželet poginula državljanka Srbije Jelena Opričić

U krivičnom predmetu protiv optuženog Kerima Mudželeta, koji je u novembru 2018. godine  presudom Kantonalnog suda u Sarajevu oglašen krivim za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa i osuđen na sedam godina zatvora, Federalno tužilaštvo FBiH predložilo je da se žalba tužiteljice Tužilaštva Kantona Sarajevo uvaži, prvostepena presuda ukine, te odredi održavanje ponovnog pretresa pred Vrhovnim sudom FBiH.

Ukoliko se to ne prihvati, predloženo je da Vrhovni sud FBiH preinači navedenu presudu u pogledu odluke o kazni, te optuženom Mudželetu izrekne kaznu zatvora u dužem vremenskom trajanju, a da se žalba njegovih branilaca odbije kao neosnovana.

Kerim Mudželet je u junu 2015. godine u Sarajevu izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je smrtno stradala državljanka Srbije Jelena Opričić, a druga povrijeđena, saopćeno je iz Federalnog tužilaštva.    

NA VRH