AVAZ SAZNAJE

Beograđanin s ukradenim pasošem krenuo u Meksiko

Prilikom graničnih provjera dao na uvid lažni pasoš Hrvatske, koji je glasio na ime Ivan Zlatić

Bogdanovića uhapsili pripadnici Jedinice Granične policije Aerodrom Sarajevo

Piše: Dž. PORAČANIN

22.3.2019

Beograđanin Nenad Bogdanović (49) pritvoren je u Sarajevu prema odluci Galibe Katice, sutkinje Općinskog suda, nakon što je uhapšen zato što je s ukradenim pasošem pokušao izaći iz Bosne i Hercegovine. Ovu informaciju potvrdio nam je Bogdanovićev advokat Aleksandar Remić, ne želeći komentirati detalje hapšenja svog klijenta iz Srbije.

Kriminalna prošlost

Bogdanovića su 18. marta uhapsili pripadnici Jedinice Granične policije Aerodrom Sarajevo na letu za Budimpeštu. On je prilikom graničnih provjera dao na uvid i pokušao izaći iz BiH s falsificiranom putnom ispravom Republike Hrvatske, koja je glasila na ime Ivan Zlatić. Za pasoš je dodatnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Interpol kao ukraden dokument.


Remić: Zastupa Beograđanina

Budući da osumnjičeni nije posjedovao nikakav drugi identifikacioni dokument, daljnjim operativnim radom i putem Zajedničkog centra za policijsku saradnju u Trebinju, došlo se do njegovog stvarnog identiteta. Utvrđeno je i da je višestruki povratnik u činjenju krivičnih djela. Kako saznajemo od izvora bliskog istrazi, u Srbiji je protiv Bogdanovića podneseno 90 krivičnih prijava.

Izjava u Tužilaštvu

Bogdanović je, uz izvještaj o krivičnom djelu krivotvorenje isprave, predat kantonalnom tužiocu u Sarajevu. Tokom saslušanja je kazao da je krenuo kod supruge u Meksiko i da je koristio lažni pasoš, jer nije bilo drugog način da dođe do nje. Tužilac je za Srbijanca predložio pritvor, koji mu je i određen.

Krao po crkvama i manastirima 

Bogdanović je hapšen u Beogradu, jer je obijao crkve i odnosio sakralne predmete i novac koji su prilagali vjernici. Krao je i u manastiru. Beogradska policija kod Bogdanovića je pronašla ukradene stvari i vratila ih vlasnicima.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.