MANČESTER Porodica potresena

Majka moli lopova da joj vrati samo uvojak kose kćerke koja je umrla s dvije godine

Našla se na meti pljačkaša koji su joj ukrali torbicu pa im se javno obratila kako bi joj vratili samo jednu stvar

Avaz.ba
25.03.2019 11:34

Eli Luisi

Foto: Screenshot

Kirsti Boldvin (Kirsty Baldwin) našla se na meti pljačkaša koji su joj ukrali torbicu pa im se javno obratila kako bi joj vratili samo jednu stvar koja se nalazila u torbici, a koja joj znači više od svega.

Riječ je o kosi njene kćerke Eli Luisi (Ellie Louise), koja je prije šest godina izgubila bitku s bronhijalnom upalom pluća, kada su joj bile tek dvije godine. Kirsti je uvojak kose svoje kćerke otada nosila u svojoj torbici, prenosi BBC.

Torbica joj je u srijedu u noćnim satima ukradena iz automobila, a policajka iz Mančestera, gdje se ovaj nemili događaj odvio, kaže da je pljačka jako potresla Kirstinu porodicu. 

Pljačkaša je 35-godišnjanja Kirsti opisala kao zapuštenog bijelca starog između 40 i 50 godina, duge i tamne kose zavezane u punđu, koji je otvorio suvozačeva vrata i zgrabio torbicu prije nego li je ona stigla zaključati automobil i uzeti svoje stvari.

U torbi je imala tablet, veću svotu novca u eurima, ali i malenu torbicu u kojoj je bila Elina odrezana plava kosa laminirana na kartici. Boldvin kaže da je to "jedino što joj je ostalo od njene kćerke.

- Ako iko pronađe kosu prikazanu na fotografiji, molim ga da učini dobro djelo i odnese je u najbližu policijsku stanicu. Hvala - istaknula je ožalošćena Britanka.

  • Foto: Screenshot

Na njene riječi nadovezala se i policajka:

 - Ta kosa je vrlo značajna cijeloj porodici i ne može se više nikada vratiti, zbog čega je majci očajnički potrebno dobiti je natrag.

Komentari

NA VRH