MANČESTER

Majka moli lopova da joj vrati samo uvojak kose kćerke koja je umrla s dvije godine

Našla se na meti pljačkaša koji su joj ukrali torbicu pa im se javno obratila kako bi joj vratili samo jednu stvar

Eli Luisi. Screenshot

Avaz.ba

25.3.2019

Kirsti Boldvin (Kirsty Baldwin) našla se na meti pljačkaša koji su joj ukrali torbicu pa im se javno obratila kako bi joj vratili samo jednu stvar koja se nalazila u torbici, a koja joj znači više od svega.

Riječ je o kosi njene kćerke Eli Luisi (Ellie Louise), koja je prije šest godina izgubila bitku s bronhijalnom upalom pluća, kada su joj bile tek dvije godine. Kirsti je uvojak kose svoje kćerke otada nosila u svojoj torbici, prenosi BBC.

Torbica joj je u srijedu u noćnim satima ukradena iz automobila, a policajka iz Mančestera, gdje se ovaj nemili događaj odvio, kaže da je pljačka jako potresla Kirstinu porodicu. 

Pljačkaša je 35-godišnjanja Kirsti opisala kao zapuštenog bijelca starog između 40 i 50 godina, duge i tamne kose zavezane u punđu, koji je otvorio suvozačeva vrata i zgrabio torbicu prije nego li je ona stigla zaključati automobil i uzeti svoje stvari.

U torbi je imala tablet, veću svotu novca u eurima, ali i malenu torbicu u kojoj je bila Elina odrezana plava kosa laminirana na kartici. Boldvin kaže da je to "jedino što joj je ostalo od njene kćerke.

- Ako iko pronađe kosu prikazanu na fotografiji, molim ga da učini dobro djelo i odnese je u najbližu policijsku stanicu. Hvala - istaknula je ožalošćena Britanka.


Screenshot

Na njene riječi nadovezala se i policajka:

 - Ta kosa je vrlo značajna cijeloj porodici i ne može se više nikada vratiti, zbog čega je majci očajnički potrebno dobiti je natrag.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.