BANJA LUKA

Otac monstrum uhapšen zbog seksualnog zlostavljanja kćerke

Cijeli slučaj otkriven je nakon što se žrtva povjerila prijateljicama iz škole

Arhiv

O. Ma.

25.3.2019

Banjalučka policija uhapsila je muškarca osumnjičenog za seksualno zlostavljanje svoje 14-godišnje kćerke, s kojom je imao spolne odnose.

Radi se o slučaju koji je prošle sedmice potresao Banju Luku, nakon što su u javnost isplivali detalji monstruoznog zlostavljanja.

Budući da se osumnjičeni nalazio na radu u inozemstvu, za njim je raspisana centralna potjernica, na osnovu koje je i uhapšen nakon što se vratio u BiH.

Cijeli slučaj otkriven je nakon što se žrtva povjerila prijateljicama iz škole.

Navodno su razgovarale na temu seksualnog obrazovanja učenika, kada je djevojčica odlučila da se povjeri drugaricama. Ispričala im je da ju je otac primorao da s njim ima seksualne odnose, što ih je šokiralo.

Prijateljice su je uvjerile da to prijavi i zatraži pomoć, pa su se obratile direktoru škole. Čim su saznali detalje monstruoznog slučaja, prosvjetni radnici odmah su alarmirali banjalučki Centar za socijalni rad, te policiju i Tužilaštvo. Žrtva je saslušana u skladu sa svim zakonskim propisima, a medicinski pregledi potvrdili su da je bila žrtva seksualnog zlostavljanja.

Prema prijavi i iskazu djevojčice, nju je otac zlostavljao u njihovoj porodičnoj kući u vrijeme kada su ostajali sami.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.