KANTON SARAJEVO

Jedna osoba uhapšena zbog neovlaštenog prometa opojnih droga

Nakon izvršene kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, uhapšeni će biti predat u daljnju nadležnost Tužilaštvu Bosne i Hercegovine

SIPA uhapsila jednu osobu. Arhiv

Avaz.ba

28.3.2019

Službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su jednu osobu na području Sarajeva zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo neovlašteni promet opojnim drogama.

Navedena osoba se dovodi u vezu s neovlaštenim prometom 666 kilograma opojne droge marihuane koju su privremeno oduzeli 25. januara 2019. godine u Bosanskoj Gradišci službenici SIPA-e. 

Također, dovodi se u vezu s neovlaštenim prometom oko 100 kilograma opojne droge marihuane koju su 30. januara 2019. godine privremeno oduzeli u mjestu Tarčin na području općine Hadžići službenici MUP-a KS.

Do sada po navedenoj akciji uhapšene su tri osobe koje su osumnjičene da su preko firme ETS Bugojno neovlašteno prometovale 666 kilograma opojne droge marihuane iz Bosne i Hercegovine za Njemačku, čime je prekinut još jedan lanac krijumčarenja opojnih droga u zemlje EU.

Nakon izvršene kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, uhapšeni će biti predat u daljnju nadležnost Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

Navedene aktivnosti realizirane su u saradnji s pripadnicima Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine i Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.