RAZBOJNIŠTVO

Sarajevski zlatar uhapšen zbog pljačke u Hrvatskoj

Jusuf je zlatar iz Sarajeva, a nalog za njegovo hapšenje je u martu ove godine raspisala Holandija zbog krivičnih prijava podnesenih zbog oružane pljačke i oružane pljačke u pokušaju

Zlatar uhapšen na granici

Avaz.ba

2.4.2019

Na Međunarodnom graničnom prijelazu Metković uhapšen je bh. državljanin Jusuf Ć. (43) kada je svojim vozilom Audi, s njemačkim tablicama, pokušao ući u Hrvatsku.

Prema pisanju hrvatskih medija, Jusuf je zlatar iz Sarajeva, a nalog za njegovo hapšenje je u martu ove godine raspisala Holandija zbog krivičnih prijava podnesenih zbog oružane pljačke i oružane pljačke u pokušaju.

- U oktobru je Jusuf u holandskom gradu Herlenu razbio vrtna staklena vrata jedne porodične kuće te došao do ključa, a potom i ušao u tu kuću. Odala ga je kap krvi na staklu, a nakon DNA analize tog traga utvrđeno je kako je počinilac provalne krađe upravo sarajevski zlatar. U novembru prošle godine u gradu Ajndhovenu je pokušao provaliti u drugu porodičnu kuću, ali je odustao kada je zaključio da ga je tom prilikom neko vidio - izjavio je za hrvatske medije portparol Kantonalnog suda u Dubrovniku i sudija istrage Pero Miloglav. 

Nakon saslušanja uhapšeni je doveden u Istražni centar dubrovačkog Kantonalnog suda, gdje mu je sudija istrage odredio ekstradicijski pritvor do izručenja. Uhapšeni je saglasan s izručenjem te se očekuje da će do ekstradicije doći uz takozvani ubrzani postupak.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.