BOSANSKA DUBICA

Postupak majke koja je objesila psa pred djetetom razljutio mnoge: Sada je novim komentarom ponovo šokirala

Avaz.ba

2.4.2019

Slučaj Ane L., medicinske sestre iz Bosanske Dubice, koja je u nedjelju pred očima kćerke ubila psa, šokirao je javnost i pokrenuo lavinu komentara na društvenim mrežama.

Bez trunke kajanja, žena se u početku uključila u raspravu čak napadajući svoje sugrađane. Što je još gore, ona je na Facebooku najavila da neće na tome stati, prenosi Srpskainfo.

- Samo da se oglasim povodom jučerašnjeg događaja. Kao majka, stala sam u zaštitu svog djeteta i radit ću to i dalje - napisala je Ana L.

Uslijedila je i konstatacija koliko je Ana L. razmišljala o dobrobiti svog djeteta, kad ga vodi da gleda te prizore.

Drugi su ocijenili da je užasan čin namjerno izveden pred djetetom iako se to moglo uraditi na "milion i jedan drugi način". Nije se dugo čekalo ni na odgovor na opasku da su psi "krivi" za mnoge napade na ljude.

- Zanemarivanje rađa agresiju. Namjerno povlačim paralelu između djece i pasa; naučno je dokazano da je pseći mentalni sklop na nivou trogodišnjeg do petogodišnjeg djeteta - ocijenila je jedna Beograđanka.

- Što je jača osuda društva, to će se više ubice životinja zamisliti prije nego sljedeći put odrežu šape ili rep, stavljaju petarde u anus i tako dalje. Jer, vjerovali ili ne, oni to ne rade jer mrze životinje, oni to rade zbog aplauza ljudi, upravo ovakvih koji to odobravaju - smatra jedna Banjalučanka.

U svemu tome, skoro neprimjetno je prošla prepiska Ane L. sa čovjekom koji odobrava njen postupak i koji joj predlaže radikalniji pristup. Ana L. je u međuvremenu zaključala profil na Facebooku.

Podsjećamo da je ovaj postupak izazvao zgrožavanje javnosti širom regiona i da su mnogi osudili ovu ženu zbog ovakvog bezdušnog ponašanja prema životinjama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.