ZADAR

Poginuo muškarac za kojim je policija mjesecima tragala

Avaz.ba

6.4.2019

Četrdesetjednogodišnji motociklista poginuo je jutros u Zadru, a prema nezvaničnim saznanjima, riječ je o muškarcu za kojim je policija mjesecima tragala zbog više krivičnih djela.

Iz policije su naveli da se saobraćajna nesreća dogodila jutros oko 6.00 sati u zadarskom kvartu Bokanjac kada je vozač motocikla zbog neprilagođene brzine izgubio kontrolu nad upravljačem, pao na asfalt i poginuo na licu mjesta.

Prema nezvaničnim saznanjima, riječ je o Denis Paraću koga od prošle jeseni traži policija zbog krivičnih djela s elementima nasilja, neovlaštenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih materija, te neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, prenose hrvatski mediji.

Parać je pobjegao kada je policija došla u pretres zbog sumnje da je 20. januara prošle godine u noćnim satima bacio eksplozivnu napravu u dvorište kuće jednog poznatog zadarskog advokata i izrešetao mu vozilo.

Hrvatski mediji navode da Parać ima deblji dosije, ali i da je u zatvoru proveo više godina.

Za pljačku dostavnog vozila nekadašnje Dalmatinske banke prije 19 godina odrobijao je devet godina, a sa jednim muškarcem upao je i u policijsku klopku u Beogradu.

Obojica su uhvaćeni dok su u jednom restoranu uzimali kovertu sa 30.000 američkih dolara od američkog državljanina kojem su prethodno, nakon saznanja da je prodao jahtu, prijetili i dolazili pred kuću tražeći od njega 70.000 evra.

Amerikanac ih je prijavio policiji i na dogovoreno mjesto došao s označenim novčanicama. Za to djelo osuđen je na četiri godine zatvora, ali je viši sud ukinuo presudu i vratio na ponovno suđenje, čime mu se otvorila mogućnost da se vrati u Zadar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.