SRBIJA

Ovo je posljednja fotografija djevojke koja je pala s krova

Za sada nije sigurno je li riječ o mjestu odakle je pala

Avaz.ba

7.4.2019

Tragično stradala Iva iz Niša. Facebook


Nišlijka Iva M. (19) tragično je nastradala kada je, prilikom snimanja videa na jednoj zgradi, pala s krova u noći između subote i nedjelje. 

Iva je u noći između subote i nedjelje, neposredno prije tragedije, boravila s dvojicom prijatelja na krovu stambene zgrade u Čarnojevićevoj ulici u Nišu.

Njena posljednja objavljena fotografija na Facebooku je upravo s jednog krova u Nišu. Za sada nije sigurno je li riječ o mjestu odakle je pala.

Iva, inače, nije živjela u ovoj zgradi, a prema riječima komšinice, tu je ranije živio njen drug.

- Policajci su nam rekli da je ona snimala nekakav video s krova zgrade. Ovog nižeg momka ne poznajem, a drugi je živio ovdje s ocem i majkom nekada. Djevojka ne živi u našoj zgradi - priča ova komšinica, piše Kurir.

- Djevojka i dvojica njenih drugova su se nalazili na krovu. Ona je krenula da snima videoklip i kretala se unazad kada je u jednom trenutku došla do ivice krova i pala na beton ispred zgrade - prenose beogradski mediji.

Zgrada u Čarnojevićevoj 25 je bila blokirana oko dva sata dok policija nije izvršila uviđaj. Iz Hitne pomoći je saopćeno da je poginula na licu mjesta, mada su mnoge komšije vidjele da je ekipa pokušala da joj pomogne poslije pada.

Psiholozi upozoravaju da mladi u tom uzrastu imaju potrebu da se dokazuju.

Kažu da njima stvari poput dobrog videa i nisu toliko nebitne, koliko zapravo jesu, te da oni nisu svjesni rizika u koji se upuštaju.

Ovaj tragični događaj je upozorenje i roditeljima i djeci da je lična sigurnost na prvom mjestu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.