GRANIČNA POLICIJA Kontrolom putnika na letu za Baden-Baden

Na Tuzlanskom aerodromu pronađeni krivotvoreni pasoši Turske

Predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima

Fena
08.04.2019 12:47

Pripadnici Granične policije BiH su na Tuzlanskom aerodromu kontrolom pasoša osam stranih državljana otkrili krivotvorene diplomatske i specijalne pasoše Turske kojima su ove osobe pokušale izaći iz BiH.

Krivotvoreni pasoši otkriveni su u petak, 5. aprila, kontrolom putnika na letu za Baden-Baden, saopćeno je danas iz Granične policije.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo krivotvorenje isprave, o događaju je obaviješten tužilac Tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Prema njegovom nalogu, protiv državljana Turske kod kojih su pronađeni falsificirani pasoši ovoj instituciji bit će podnijet izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Ove osobe predate su pripadnicima Službe za poslove sa strancima, a osam krivotvorenih dokumenata je privremeno oduzeto.

Na Međunarodnom prijelazu Brod u subotu, 6. aprila, uhapšena su dvojica državljana BiH na osnovu raspisanih potraga.

Na izlazu iz BiH uhapšen je muškarac inicijala A. P., kojeg potražuju Općinski sud u Žepču i Općinski sud u Tuzli zbog krivičnih djela teška krađa, a na ulasku u BiH uhapšen je E. K., jer je za njim MUP Kantona Sarajevo raspisao potragu zbog krivičnog djela prevara.

Oni su predati policijskim službenicima.

Komentari

NA VRH