GRANIČNA POLICIJA

Na Tuzlanskom aerodromu pronađeni krivotvoreni pasoši Turske

Predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima

Fena

8.4.2019

Pripadnici Granične policije BiH su na Tuzlanskom aerodromu kontrolom pasoša osam stranih državljana otkrili krivotvorene diplomatske i specijalne pasoše Turske kojima su ove osobe pokušale izaći iz BiH.

Krivotvoreni pasoši otkriveni su u petak, 5. aprila, kontrolom putnika na letu za Baden-Baden, saopćeno je danas iz Granične policije.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo krivotvorenje isprave, o događaju je obaviješten tužilac Tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Prema njegovom nalogu, protiv državljana Turske kod kojih su pronađeni falsificirani pasoši ovoj instituciji bit će podnijet izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Ove osobe predate su pripadnicima Službe za poslove sa strancima, a osam krivotvorenih dokumenata je privremeno oduzeto.

Na Međunarodnom prijelazu Brod u subotu, 6. aprila, uhapšena su dvojica državljana BiH na osnovu raspisanih potraga.

Na izlazu iz BiH uhapšen je muškarac inicijala A. P., kojeg potražuju Općinski sud u Žepču i Općinski sud u Tuzli zbog krivičnih djela teška krađa, a na ulasku u BiH uhapšen je E. K., jer je za njim MUP Kantona Sarajevo raspisao potragu zbog krivičnog djela prevara.

Oni su predati policijskim službenicima.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.