ISTRAGA Istražitelji MUP-a RS došli do novih saznanja

Osumnjičeni za ubistvo sarajevskih policajaca učestvovao u likvidaciji Damira Ostojića Šijana

Protiv Miloša Obradova s Pala podnesena je dopuna izvještaja Republičkom javnom tužilaštvu zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo teško ubistvo Damira Ostojića

Ad. A.
12.04.2019 10:04

Privođenje Obradova

Protiv Miloša Obradova s Pala podnesena je dopuna izvještaja Republičkom javnom tužilaštvu zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo teško ubistvo Damira Ostojića Šijana i teško ubistvo u pokušaju na štetu Sandre Jošić iz Banje Luke.

- Policijski službenici Uprave za organizirani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske podnijeli su Republičkom javnom tužilaštvu, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organiziranog i najtežih oblika privrednog kriminala dopunu izvještaja protiv M. O. s Pala zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo teško ubistvo na štetu Damira Ostojića i teško ubistvo u pokušaju na štetu Sandre Jošić iz Banje Luke - saopćeno je iz MUP-a RS.

Iz MUP-a RS naglašavaju da se istraga u ovom predmetu nastavlja.

Inače, Miloš Obradov nalazi se u pritvoru u KPZ-u Zenica zbog sumnje da je sa Srećkom Trifkovićem, Stefanom Samardžijom i Nedeljkom Lizdekom učestvovao u ubistvu sarajevskih policajaca Davora Vujinovića i Adisa Šehovića. I Samardžija se nalazi u pritvoru u KPZ-u Banja Luka zbog ubistva Damira Ostojića.

Komentari

NA VRH