IZNIJELA DETALJE

Stravična ispovijest bivše žene Jovana, koji je najavio samoubistvo na Facebooku pa se objesio

Stavila tačku na lažne optužbe

Jovan Vojnović s bivšom suprugom. Facebook

Republika.rs

12.4.2019

Bivša supruga Jovana Vojnovića, koji je najavio samoubistvo na Facebooku, a potom se objesio u porodičnoj kući u Beškoj, otvorila je dušu i za medije iznijela detalje iz njhovog života, kako bi, prema njenim riječima, stavila tačku na lažne optužbe da je ona kriva za njegovu odluku da se ubije.

U ekskluzivnoj ispovijesti za medije J. S. je priznala da joj je izuzetno žao zbog toga što je njen bivši suprug i otac njenih kćerki oduzeo sebi život, ali da su je veoma pogodile, kako kaže, netačne tvrdnje da mu nije dozvoljavala da viđa djecu i da ga je ostavila zbog drugog.

- Ovo osuđivanje je prevršilo svaku mjeru i riješila sam da iznesem svoju stranu priče. Imam i dokaze za sve to što se desilo – navodi ona na početku razgovora vidno uznemirena jer će detalje iz njihovog odnosa iznijeti u javnost.

Kako kaže, ključan je razlog zašto su se razveli, a to niko ne spominje. Za Jovanove, najblaže rečeno, čudne sklonosti saznala je od sestre od ujaka.

- Skidao se pred mojom rođenom sestrom, kumom, sestrom od strica i pokazivao im svoj spolni organi, mušterijama u frizerskom salonu, koji sam od svojih para otvorila u njegovoj kući, komšinicama, čak maloljetnim djevojkama... Skidao se i masturbirao svakom prilikom, nije vodio računa o tome koliko imaju godina i ko su te žene. Koristio je priliku kada nisam tu, kada radim, odem da skuham kafu. Slijepo sam mu vjerovala. Mislila sam da je porodičan čovjek i da je to nemoguće. Onda me je nazvala sestra od ujaka i pitala me da li znam šta se priča. Komšinica mi je sve potvrdila – navodi J. S.

U momentu kada je dobila potvrdu o neprimjerenom ponašanju supruga, pozvala ga je i tražila da joj objasni o čemu se radi. 

- On je tada bio na terenu u Njemačkoj. Pozvala sam ga i tražila da mi objasni o čemu se radi. Šutio je. Suočena sa svim tim otišla sam od njega i povela djecu. To je bio april 2017. godine – dodaje J. S., koja je bila spremna da Jovanu, ipak, da drugu šansu.

- Kada se vratio s terena iz Njemačke nazvao me je da pričamo, pokušavali smo da se izmirimo, ali nije htio da ode ni kod psihologa, ni kod psihijatra. Rekao je i da će mi prepisati neku imovinu samo da se vratim, ali ja to nisam htjela. Tražila sam da potraži stručnu pomoć – kaže ona.

Nakon toga u kontakt s njim je stupila kada joj je trebala potvrda za stariju kćerku za vrtić od njegovog poslodavca. 

- Odugovlačio je mjesec, da bi me 30. maja pozvao da dođem po potvrdu. Tada je insistirao da odem do njega po papir i da povedem djecu. Rekla sam mu da mlađu kćerku, koja je tada imala pet mjeseci ne mogu da povedem jer treba da spava, povela sam samo stariju od šest godina. Zatekla sam ga polupijanog u kući. Rekla sam mu da žurim i tražila samo da mi da potvrdu. Dok sam se ja s njim raspravljala, kćerka se ljuljala u dvorištu. U jednom momentu je počeo da viče: Jesi li sigurna da nećeš da se vratiš? Jesi li sigurna? Rekla sam mu da ne viče da ga kćerka gleda i da mi samo da potvrdu, pa da idem. Utrčao je u sobu njegovog oca, uzeo sjekiru i potrčao prema meni, prema ulaznim vratima. Ključ je, srećom, bio s vanjske strane. Izašla sam i zaključala ga. Sjekirom je izlupao vrata, stakla, sve i krenuo prema nama. Kćerku sam uhvatila za ruku i skinula je s ljuljaške. Tračale smo prema kapiji i pobjegle kod komšinice. Za to vrijeme je polupao automobil. Tada smo pozvali policiju – prisjeća se J. S. sa knedlom u grlu.

Jovan je, kako dodaje, nastavio da je uznemirava, prijeti, dolazi pred kuću, lupa na vrata, trubi, šalje poruke svakakvog sadržaja.  Nakon toga je proveo mjesec u zatvoru i dobio je dvije godine uvjetno i zabranu prilaska. 

Ona ističe da nije tačno da mu nije dozvoljavala da viđa djecu. 

- Prema rješenju Suda, imao je pravo viđati djecu svakog prvog četvrtka u mjesecu u Centru za socijalni rad. Jedno vrijeme je dolazio, pa se onda sve rjeđe pojavljivao. Nije tačno da mu nisam dozvolila da viđa djecu. Poštovala sam zakon – ističe J. S.

Kako kaže, starija kćerka se uplašila kada je sjekirom krenuo na njih i nije željela da ostaje sama s njim.

- Nakon tog incidenta je mjesec bila u ogromnom strahu, kada bi čula da lupi prozor pitala bi uspaničeno: Je li to tata? Je li to tata? – prisjeća se J. S.

Tvrdi da je bila izložena konstantnom psihičkom nasilju.

- Bio je drzak i bezobrazan prema meni. Živjela sam u strahu jer nije htio da me ostavi na miru. Uvijek sam ga prijavljivala policiji. Nije me ostavljao na miru. Djetetu je non-stop slao videozapise kako će da se ubije, kako ne može bez nas, kako ja od njega nikada neću imati mira... – dodaje ona. 

Jovanu je više puta produžavana zabrana prilaska, a kako ističe J. S. čak je i pred sudijom na posljednjem ročištu za produženje zabrane koje je bilo 1. marta, rekao da je neće ostaviti na miru.

- Dvije godine nisam htjela da pričam o tome, da odgovaram na optužbe, pustila sam ljude da pričaju. Nisam imala snage da se raspravljam. Oni koji me vole znaju kakva sam. Ali javno blaćenje je stvarno previše. Da li bih tek tako otišla sa dvoje djece – dodaje ona.

Pita se šta ima loše u tome što je dvije godine nakon razvoda odlučila da nastavi svoj život i da nađe dečka. 

- U više navrata je govorio je da će se ubiti, trčali smo kod njega, nudili smo mu psihologa i psihijatra i nije htio. Govorio je da će ozdraviti kada se vratim – prisjeća se J. S. 

J. S. kaže da je njen bivši muz egzibicionista i da mu je propisana terapija, ali da ne zna da li ju je uzimao.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.