TRAGEDIJA Dvije osobe povrijeđene

Stravična nesreća kod Prijedora, poginuo 27-godišnjak, dijelovi BMW rasuti po cesti

M.ZGONJANIN

U slijetanju BMW-a koje se dogodilo sinoć oko 23:15 sati na magistralnom putu Prijedor-Banja Luka, u Kamičanima kod Prijedora poginuo je vozač Elvir S. (27) iz Kozarca.

U stravičnoj nesreći povrijeđena su i dvije maloljetna osobe, jedan petnaestogodišnjak i drugi šesnaestogodišnjak, putnici iz BMW. Kako saznajemo mlađi maloljetnik je jutros otpušten iz Univerzitetsko kliničkog centra RS u Banjojuci gdje je zbrinut nedugo nakon slijetanja, a 16-godišnjak se još nalazi na Klinici za neurohirurgiju gdje je zadržan na dijagnostičkim pretragama. 

Uviđaj na mjestu nesreće obavili su policijski službenici PS za sigurnost saobraćaja PU Prijedor. Na licu mjeta bili su i vatrogasci TVJ Prijedor. Po nalogu tužioca Okružnog tužilaštva u Prijedoru naložena je obdukcija stradalog koja će biti obavljena u Zavodu za sudskui medicinu RS-a u Banjoj Luci.  

Inače, BMW je nakon slijetanja s ceste udario u propust pored puta. Od siline udara automobil se bukvalno prepolovio. Prednji dio ostao je pored ceste, a zadnji je odletio tridesetak metara dalje na njivu gdje su bili razbacani dijelovi automobila. Na njivi su pronađeni i povrijeđeni maloljetnici koji su nakon slijetanja i udara u propust ispali i auta.

NA VRH

Podijeli članak na