AVAZOVA PATROLA Dramatična noć sa "crnim uniformama" u Novom Sarajevu

Pogledajte snimak predoziranog narkomana na Grbavici

Mladić hitno prevezen u Zavod za bolesti ovisnosti KS u Nahorevu

A. KAPO
14.04.2019 20:42

(VIDEO:E.Salihović)

- Imamo prijavu građana da se u ulici Zagrebačka do broja 49 na Grbavici nalazi tijelo muškarca. Uputite se na lice mjesta i vidite o čemu se radi – glasila je naredba šefa smjene Treće policijske uprave - Policijske stanice Novo Sarajevo, koja je izdata Arnesu Suljkoviću i Erdinu Bjelici.

Radi se o momcima u crnim uniformama s kojima je ekipa „Dnevnog avaza“ patrolirala u noći s petka na subotu.

Besvjesno stanje

U „marici“ smo požurili na mjesto događaja. Policajac Suljković, koji vozi, pod dodatnim je pritiskom, kiša neumorno pada i cesta je klizava...

U travi pored parkinga zatičemo besvjesnog mlađeg muškarca. Policajci strahuju od najgoreg i prilaze mu s oprezom. Pokušavaju ga dozvati, tresu rukom... U jednom trenutku mladić, uprljan blatom i s travom preko lica, polako diže glavu i psuje na engleskom.

Kao da se svađa s nekim imaginarnim likom. Policajci ga pridižu. Uslijedile su scene koje lede krv u žilama. Mladiću su se kočile ruke i noge.

Posumnjali su da se predozirao nekom drogom pa je odmah alarmirana Hitna pomoć. Policajci su ga pitali šta je konzumirao, a on je nepovezano mumljao da je samo pušio travu.

  • Našli ga onesviještenog
    Našli ga onesviještenog

Davno deportiran iz Amerike.

- Mislio sam da je stranac. Čujem, čovjek psuje na engleskom – kaže Suljković.

Narkomani znaju biti agresivni pa Bjelica ulazi u vozilo Hitne pomoći za kojim ide naša ekipa sa Suljkovićem.

- To je standardna procedura u ovakvim situacijama i treba biti dodatno oprezan. Često znaju kod sebe imati igle. Ovaj je zlatan, kakvih ima. Imali smo situaciju da je narkoman umislio da ga proganjaju bube. Jedva smo ga odvojili od željezne ograde. Dobiju neku nenormalnu snagu... – raportiraju policajci.

 Lažna dojava za kraj smjene 

Intervenciju završavamo u Zavodu za bolesti ovisnosti Kantona Sarajevo u Nahorevu, gdje je mladić dobio ljekarsku pomoć. Nemamo vremena za predah, već stiže nova dojava – galama. Interesantno – ponovo Zagrebačka ulica, nedaleko od mjesta gdje smo zatekli narkomana. Ispostavilo se da je dojava bila lažna.

Komentari

NA VRH