SKANDALOZNO

Prije nego što se očekivalo: Satanisti iz Srbije koji su zaklali psa na slobodi

Putem Facebooka uživo prenosili ritual klanja nesretne životinje

Srbija: Presuda koja će podijeliti javnost. Facebook

Espreso.rs

15.4.2019

Marko Đurđević iz Obrenovca i Katarina Popović iz Zemuna osuđeni su danas u Osnovnom sudu u Obrenovcu na zatvorske kazne jer su u decembru prošle godine zaklali psa i sve to snimili kamerom i putem društvene mreže Facebook uživo prenosili ritual klanja nesretne životinje. 

Sud je Marka Đurđevića tako osudio na devet mjeseci zatvora, a Katarinu Popović iz Zemuna na sedam mjeseci. Poslije izricanja presude, Katarina i Marko upućeni su na izdržavanje zatvorske kazne.

Inače, odbrana osuđenih tražit će smanjenje kazne zatvora na po šest mjeseci za oboje. Razlog tome je njihovo dobro vladanje.  

Ako tako bude, i ukoliko sud prihvati žalbu a oni budu osuđeni na po šest mjeseci zatvora, u tom slučaju oni bi mogli da se nađu na slobodi već sredinom juna. U odsluženje kazne ući će, kakva je inače i praksa, i period koji su oni već proveli u pritvoru. Tako će oni na slobodi biti već do kraja juna.  

Podsjetimo, Katarina (34) i Marko (21) su krajem prošle godine snimali i putem Facebook grupe prenosili užasan ritual klanja psa, a oni su u pritvoru skoro četiri mjeseca.

Na snimku koji je zgrozio javnost vidi se mladić koji kolje psa lutalicu ponavljajući riječi: "Kefo zote", dok je djevojka koja je sve snimala davala uputstva. Inače, sumnja se da su mladić i djevojka pripadnici zloglasne sekte "Crna ruža". Počinioci su vrlo brzo i uhapšeni zbog sumnje da su izvršili krivično djelo ubijanja i zlostavljanja životinja, a tada im je određen pritvor od 30 dana, koji je potom produžavan.

Protiv njih je ranije Osnovno tužilaštvo u Obrenovcu podiglo optužnicu, a slučaj je prebačen na Osnovni sud. 

Podsjetimo, na prethodnom suđenju svjedočili su policajci koji su bili dežurni na dan njihovog hapšenja, kao i direktorica škole na kojoj su ispisani grafiti "Kefo zote".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.