SPLIT

Manijak iz Ljubuškog zlostavljao osam djevojčica

M. I. (55) osuđen na godinu i deset mjeseci zatvora

Osam djevojčica bile žrtve pedofila iz Ljubuškog. Ilustracija

Piše: Dž. PORAČANIN

17.4.2019

U splitskom Općinskom sudu osuđen je 55-godišnji I. M., otac troje djece, rodom iz Ljubuškog, zbog osam krivičnih djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta zadovoljenjem pohote pred djetetom mlađim od 15 godina.

Žrtve iz komšiluka

Pedofil koji je napastvovao djevojčice iz komšiluka, osuđen je na ukupno godinu i deset mjeseci zatvora, s tim da će, po pravosnažnosti presude, provesti 10 mjeseci u zatvoru, dok preostalu godinu neće ako u roku od tri godine ne počini neko novo krivično djelo.

On se teretio da je od marta 2011. do oktobra 2012. godine u Kaštelima, gdje je tada živio, u više navrata prilazio dvjema djevojčicama iz komšiluka u dobi od 11 i 12 godina kako bi zadovoljio svoj spolni nagon.

Iz otkopčanih hlača izvukao je spolni organ i pokazivao ga djevojčicama te se pred njima samozadovoljavao, pokušavajući razgovarati s njima.  Prema presudi, isto je radio i pred 13-godišnjakinjom iz iste ulice, zatim pred 11-godišnjakinjom koju je od marta 2013. do oktobra 2014. pitao hoće li ga dotaknuti dok se samozadovoljava.  

Isto je ponovio i pred osmogodišnjom djevojčicom, također iz komšiluka, od marta do juna 2015. godine. Manijak je u istom periodu prilazio još jednoj osmogodišnjoj djevojčici. 

Jedinstvena kazna

Osim tih šest djevojčica, na isti način zlostavljao je i dvije šestogodišnjakinje, od kojih je jednoj ponekad nudio i slatkiše ako ga dodirne po spolnom organu, dok je drugoj dirao kosu dok se samozadovoljavao.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.