AKCIJE

Službenici Granične policije uhapsili četiri osobe

Osumnjičeni će biti predati nadležnim organima

Granična policija utvrdila nepravilnosti. Ilustracija

Avaz.ba

18.4.2019

Službenici Jedinice granične policije Brod (JGP) 18. aprila uhapsili su A. M. (46), državljanku Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske. 

Graničnim provjerama utvrđeno je da je potražuje Općinski sud u Sarajevu zbog krivičnog djela izbjegavanje izdržavanja. Kontrolirana je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Brod i bit će predata nadležnom organu.

Dan ranije, 17. aprila, pri izlasku iz naše zemlje na prijelazu Zupci, službenici JGP-a Trebinje uhapsili su  M. Ž. (65). Provjerama je utvrđeno da je za njim Interpol Zagreb raspisao potjernicu zbog izvršenja krivičnog djela, kao član kriminalnog udruženja koje se bavi prevarama. Državljanin Republike Hrvatske bit će predat nadležnom organu u toku dana.

Prilikom izlaska iz BiH na prijelazu Šepak 17. aprila uhapšen je V. K. (33) jer je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku zbog izdržavanja kazne zatvora. Službenici JGP-a Zvornik bh. državljanina predali su službenicima Sudske policije Bijeljina. 

Također, radi izdržavanja kazne zatvora, uhapšen je i E. F. (50) na ulasku u BiH na prijelazu Orašje. Državljanina BiH potraživao je Općinski sud u Travniku. 

Službenici JGP-a Orašje su ga  17. aprila 2019. predali službenicima Sudske policije Odžak.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.