SUSRETI

Crna Gora podržava Sjevernu Makedoniju na putu u NATO

Fena

18.4.2019

Generalni direktori Direktorata za politiku i planiranje odbrane i Direktorata za ljudske resurse Crne Gore Ivica Ivanović i Mihailo Volkov sastali su se u četvrtak u Skoplju s državnim sekretarom Ministarstva odbrane Republike Sjeverne Makedonije Draganom Nikolićem, kojem su izrazili punu podršku makedonskom putu članstva u NATO. 

Ivanović i Volkov čestitali su potpisivanje Protokola o pristupanju Republike Sjeverne Makedonije NATO-u te izrazili uvjerenje da će punopravno članstvo te zemlje u Savezu dodatno osnažiti težnje ka očuvanju mira i stabilnosti u regiji, objavilo je Ministarstvo odbrane Crne Gore.

Istaknuto je uvjerenje da će dvije zemlje, kao saveznice u okviru NATO-a, moći još intenzivnije razvijati odbrambenu suradnju.

Nikolić je izrazio zahvalnost zbog ratifikacije Protokola o pristupanju Republike Sjeverne Makedonije NATO-u od Parlamenta Crne Gore i naglasio da se Crna Gora kroz kontinuiranu i aktivnu podršku pokazala kao pouzdan i kredibilan partner njegove zemlje, spreman da podijeli iskustva iz integracijskog procesa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.