ISPOVIJEST

Nikad neću povjerovati da je moj sin oduzeo sebi život

Bio je veselo dijete, nije imao razloga da naudi sebi, kaže Hidić. Dječak pronađen mrtav u podnožju kamenoloma

Prijatelji se oprostili od dječaka

Piše: D. PAŠALIĆ

20.4.2019

Uzrok smrti 14-godišnjeg dječaka Ahmeda Hidića, učenika Osnovne škole “Dositej Obradović”, čije je tijelo pronađeno u podnožju kamenoloma kod Doboja, još se utvrđuje istragom.

Roditelji ogorčeni

Od trenutka ove tragedije, koja je pogodila Doboj, pojavile su se brojne špekulacije, što teško pada roditeljima i porodici dječaka, koji je, kako nam je u ispovijesti za naš list kazao njegov otac Almedin, bio vedar i nasmijan.

Almedin je razjasnio informacije koje su se pojavile, da je dječak navodno pao zbog epilepsije.

- Moj sin je prije tri godine dobio epileptični napad i to je bio prvi i posljednji put. Taj napad je dobio u snu. To se više nije ponavljalo, tri godine je redovne pio terapiju, koja je ljetos ukinuta - kaže nam Hidić.

Roditelji dječaka ogorčeni su na školu i direktora, odakle im se do danas, tvrdi on, niko nije javio niti ih posjetio. Osim toga, smatra Hidić, da nije bilo propusta škole, do tragedije ne bi došlo.

Hidić: Čekam rezultate istrage

- Dijete nije napustilo školu zbog glavobolje, kako se priča, nego je imao stomačne probleme. Ali, ako dijete napušta školu zbog neke bolesti, ne smije je napustiti a da se o tome ne obavijeste roditelji, što je u ovom slučaju izostalo. Da su nazvali suprugu da dođe po sina, ovo se ne bi dogodilo - smatra Hidić.

I dok shrvani bolom pripremaju dženazu za sina, suočeni su s brojnim dezinformacijama koje kruže. Kobne večeri, otac Almedin bio je u Italiji s obzirom na to da radi kao vozač. Kako im sin nikad nije zakasnio ni minutu kući, znao je da se nešto dešava.

Veselo dijete

- Imam troje djece i supruga ih svakog dana vozi u školu i iz škole. Čaršija zna kakvo je to dijete bilo, zato se tu noć diglo 200-300 građana i tražilo ga. Policija nije htjela pogledati kamere, da vidi gdje je otišao. Odmah sam rekao ženi da nešto nije u redu - tvrdi on.

Dodaje da je završena obdukcija, da se navodi unutrašnje krvarenje, ali da se čeka okončanje istrage. Navode da se, navodno, radi o samoubistvu, izričito odbacuje.

- Bio je veselo dijete, tog dana, sve je bilo normalno u školi, igrao se s djecom. Nije imao razloga da naudi sebi! Nikad neću povjerovati da je moj sin oduzeo sebi život, može reći šta god ko hoće - kaže Hidić

Rezultati obdukcije

Na Odjelu patologije Opće bolnice “Sveti apostol Luka” jučer je u Doboju obavljena obdukcija tijela nastradalog Ahmeda.

- Maloljetnik je iskrvario. Imao je rascjep pluća, jetre i slezene te prijelom kostiju karlice i lijeve natkoljenice. Ove povrede, opasne po život, rezultat su pada s visine - kazao je za “Dnevni avaz” obducent Ljubomir Curkić.
Nakon obdukcionog nalaza, analize krvi dječaka i drugih vještačenja, okružni tužilac OJT Doboj izjasnit će se o slučaju nastradalog maloljetnika.

Sličnosti s Davidom Dragičevićem

Otac tragično preminulog dječaka ne krije da sumnjaju i na ono najgore, da je, ustvari, neko možda naudio njegovom sinu. Strpljivo će, kaže, čekati da policija uradi posao.

Postoji sumnja na sve strane. Pratio sam i slučaj Davida Dragičevića, neke stvari se prosto podudaraju. Poznavajući svoje dijete, nije imao nijednog razloga da to uradi, jer sam im omogućio sve u životu – govori otac dječaka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.