KRIMINAL

Detalji ubistva u Kotoru: Ubica Vesku sasuo osam hitaca u grudi i pobjegao

Radio Kotor

Avaz.ba

21.4.2019

Ubistvo Kotoranina Veselina Vukotića (69), ispred njegove kuće, ponovo je otvorilo rane u zastrašujućem sukobu dvije kotorske kriminalne grupe - "škaljaraca" i "kavčana". Ovog puta životom je platio otac dvojice mladića koji slove za vođe tzv. škaljarskog klana Jovana i Igora.

Veselina je zasad nepoznata osoba ubila iz pištolja, ispalivši mu u grudi osam metaka, ne ostavljajući nadu da bi mogao da preživi. Svi napori kotorskih ljekara da ga spase bili su uzaludni.

- Ima li kraja ovome ludilu - pitaju se po ko zna koji put Kotorani, vidno uznemireni ubistvom sugrađanina Veska Vukotića.

Kako "Novosti" nezvanično saznaju, ubica je nosio kačket na glavi, a prethodno je u blizini kuće čekao Veselina da se pojavi.

- U trenutku kada je izašao iz blindiranog audija u njega je sasuo kišu metaka. Ubica se peške udaljio sa mjesta zločina, gdje ga je čekala ekipa i automobil za bijeg - navode nezvanično u istrazi.

Za vrijeme uviđaja policija je blokirala grad, pretresala građane i automobile. Kako "Novosti" saznaju, uzeti su snimci sa kamera na objektu Vukotića, ali i okolnih zgrada i privatnih kuća.

Sagovornik "Novosti" kaže da sve okolnosti ukazuju da je ubica, osim što je dugo i pažljivo pratio Veselinovo ponašanje i njegove navike, veoma dobro ispitao i teren i našao najpogodniji momenat da svoj naum pretvori u krvavi pir.

Inače, Jovica Vukotić, sin ubijenog Veselina, nalazi se u zatvoru u Beogradu. Dovodi se u vezu sa grupom Luke Bojovića. On je septembra prošle godine uhapšen u Turskoj i isporučen Srbiji, jer imao državljanstvo Srbije. Prije dva mjeseca njega je Viši sud u Beogradu pravosnažno osudio na 15 mjeseci zatvora zbog korištenja falsificiranog makedonskog pasoša s njegovom fotografijom, ali na ime Georgi Andonov.

Policija u Crnoj Gori braću Vukotić traži zbog pokušaja ubistva dvojice pripadnika suprostavljenog "kavačkog" klana - Miloša Radonjića i Vojina Stupara. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.