CRNA HRONIKA Nastavak rata kotorskih kriminalnih grupa

Ubicu Vukotića snimile nadzorne kamere: Lice se ne vidi

Snimak za sada nije od koristi istražiteljima

Vijesti.me
21.04.2019 20:53

Ubicu 69-godišnjeg Kotoranina Veselina Vukotića snimile su nadzorne kamere, ali taj snimak za sada nije od koristi istražiteljima.

Kako saznaje "Televizija Vijesti", na snimku se vidi muškarac s kačketom ali ne i njegovo lice.

On je sinoć nešto prije 21 sat ispalio osam metaka u Vukotića ispred njegovih apartmana u Dobroti. 

Ubistvo Vukotića, čiji sinovi Jovan i Igor slove za vođe "škaljarskog" kriminalnog klana, istražitelji, naravno, vide kao nastavak krvavog rata kotorskih kriminalnih grupa u kome je za pet godina ubijeno 40-ak osoba.

Još jedna profesionalna likvidacija. Tako istražitelji opisuju sinoćnje ubistvo Vukotića.

Hici su Vukotića pogodili u gornji dio tijela, i svi napori ljekara kotorske bolnice da ga spase ostali su bezuspješni. 

- On je odvezen u Opću bolnicu Kotor radi pružanja ljekarske pomoći gdje je i preminuo usljed zadobijenih povreda. Službenici Uprave policije, u koordinaciji sa tužilaštvom, preduzimaju intenzivne aktivnosti na identificiranju osobe koja je počinilo ovo krivično djelo i rasvjetljavanju događaja -  saopćeno je iz Uprave policije.

Nepoznati muškarac a kačketom sačekao je Vukotićev dolazak i u trenutku kada je Kotoranin izašao iz svog blindiranog audija, prešao je ulicu i pucao u njega. 

Ubica se potom pješke udaljio s mjesta zločina, a vjeruje se da ga je u blizini čekala podrška i auto za bjekstvo.

Kao i uvijek, za vrijeme izviđaja, policija je blokirala grad i počela s pretresima ali sve to, kao i mnogo puta do sada, nije dalo rezultate.

Izuzeti su i video snimci sa Vukotićevog objekta ali i zgrada i privatnih kuća u blizini. 

Na do sada pregledanim materijalima, kako saznaje "Televizija Vijesti", nije nađeno ništa što bi pomoglo u istrazi jer nema lika ubice.

Vidi se samo kako je odšetao i da mu se nakon 30-ak metara gubi svaki trag. 

Sve ovo, kako dodaje izvor "Televizije Vijesti", jasno ukazuje da je ubica osim što je dugo i pažljivo pratio Vukotićeve navike - veoma dobro ispitao i teren i našao najpogodnije mjesto da svoj zločinački naum sprovede u djelo.

Motiv likvidacije se odmah naslutio. 

Riječ je vjerovatno o nastavku obračuna dva kotorska kriminalna klana, kavačkog i škaljarskog, za čije vođe slove upravo sinovi ubijenog – Jovan koji se nalazi u beogradskom zatvoru i Igor koji je u bjekstvu.

Ubistva roditelja visokokotiranih članova ovih klanova nisu nepoznanica. 

Prije dvije godine, i dalje nepoznate osobe ubile su u Herceg Novom 66-godišnjeg Nika Roganovića čiji sin Duško, važi za osobu blisku kavčanima, a koji je tri mjeseca ranije povrijeđen u eksploziji bombe.

Komentari

NA VRH