PRIJEDOR

Osumnjičeni za ubistvo prijedorskog policajca bit će danas predat Tužilaštvu

Nezvanično, Šabić, koji ima psihičkih i problema s drogom, suprugu je pokušao da ubije 2017.godine

Saopćenje iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS. Arhiv

Fena

22.4.2019

Policija Republike Srpske (RS) podnijet će danas izvještaj protiv Marka Šabića iz Prijedora zbog postojanja osnova sumnje da je počinio teško ubistvo policijskog službenika Slađenka Tubina i krivično djelo ubistvo u pokušaju na štetu svoje supruge.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) RS, uz navođenje inicijala napadača, podsjećaju da je Staničnom odjeljenju policije Ljubija jučer u 18:55 sati prijavljeno da je u Gornjoj Ravskoj Šabić nanio ubodne rane u predjelu leđa svom ocu Veselinu.

Na lice mjesta upućen je policijski službenik Slađenko Tubin, kojeg je po dolasku pred porodičnu kuću osumnjičeni Šabić ranio pucajući iz lovačke puške.

Tubin je zadobio tjelesne povrede u predjelu gornjeg dijela tijela (abdomena), nakon čega je vozilom Službe hitne pomoći prevezen u bolnicu Prijedor.

U 19:25 sati Šabić je uhapšen i sproveden u prostorije Policijske uprave Prijedor i danas će, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, biti predat Republičkom tužilaštvu u Banjoj Luci.

Policijski službenik Slađan Tubin preminuo je protekle noći, oko jedan sat iza ponoći u Opštoj bolnici Prijedor.

Sve daljnje mjere i radnje policijski službenici Uprave za organizirani i teški kriminalitet i Policijske uprave Prijedor poduzimat će pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva.

Nezvanično, Šabić, koji ima psihičkih i problema s drogom, suprugu je pokušao ubiti 2017.godine.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.