GLAMOČANI

Klasična sačekuša u Banjoj Luci: Slaviša Krunić ubijen, u toku uviđaj

Slaviša Krunić

Fena

23.4.2019

Slaviša Krunić, biznismen iz Banje Luke, direktor preduzeća „Sector Security“ i „Žitoprodukt“ ubijen je sinoć u blizini porodične kuće u naselju Glamočani, općina Laktaši.

U pucnjavi su ubijeni i Krunićev pratilac i jedan od napadača, dok je drugi tjelohranitelj ranjen.

Feni je u policiji rečeno da je u Glamočanima kod Banje Luke u toku uviđaj na mjestu gdje je protekle noći došlo do pucnjave u kojoj su tri osobe smrtno stradale, a jedna osoba zadobila teške tjelesne povrede.

Istragu u vezi s ovim krivičnim djelom teško ubistvo vodi Uprava za organizirani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, pod nadzorom Republičkog tužilaštva - Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije i organiziranog i najtežih oblika privrednog kriminala.

Policiji se u 22:43 sati obratila ženska osoba i prijavila da je u mjestu Glamočani, na vikendici, vlasništvo Slaviše Krunića, došlo do pucnjave i da ima ranjenih, a na mjestu događaja zatekli su više mrtvih i ranjenih osoba.

U toku je istraga, a o svemu su obaviještene i susjedne policijske uprave Bosanska Gradiška i Prijedor.

Mediji u Banjoj Luci, pozivajući se na nezvanične izvore, tvrde da je Krunić ubijen je klasičnoj sačekuši na porodičnom imanju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.