ILIJAŠ

Lokaliziran požar u fabrici namještaja "Ezam", šteta ogromna

S. Sp.

24.4.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+5

Lokaliziran je požar u fabrici namještaja "Ezam" u Ilijašu.

Zvanično, u ovom požaru nije bilo stradalih ni povrijeđenih. Pored zgrade je izgorio i šleper, koji je već bio natovaren robom za izvoz.

Esad Kahrimanović, vlasnik firme "Ezam" Ilijaš, izjavio je da nije bilo povrijeđenih, ali da je materijalna šteta ogromna.

-  U cijelosti je sve izgorjelo. Na svu sreću, niko nije povrijeđen. Ja sam jutros prvi vidio požar, krenuo je iz kotlovnice. Nazvao sam radnike i obavijestio ih. Život ide dalje. Materijalno se sve može nadoknaditi - kazao je vlasnik firme "Ezam".


Mjesto požara posjetio je i načelnik općine Ilijaš Akif Fazlić.

- Situacija je jako teška. Ovo je ogroman požar i velika je šteta. Razgovarao sam s vlasnicima firme. Sreća u ovoj ogromnoj nesreći jeste to da nema povrijeđenih. Bez obzira na to što se desilo, vlasnici imaju pozitivan stav da će svojim radom i poslovanjem nastaviti dalje s radom i obnoviti objekt. Vlanici firme „Ezam“ su iznajmljivali prostor i drugim poslodavcima. U pitanju su ogromne količine namještaja firme "Standard" - kazao je načelnik Fazlić.

Na gašenju je angažirana bila kompletna Profesionalna vatrogasna jedinica Civilne zaštite KS čiji je sada glavni cilj da se spriječi širenje požara na ostale objekte u neposrednoj blizini.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.