CRNA HRONIKA Saslušan u Tužilaštvu

Ispitan Emilio Baldo, osumnjičeni za ubistvo Krunića i Pavlovića

Ročište za određivanje pritvora sutra

Srna
24.04.2019 20:17

Emilio Baldo ispitan u Tužilaštvu

Foto: Arhiv

U Republičkom javnom tužilaštvu u Banjoj Luci završeno je ispitivanje Emilija Balde, osumnjičenog za ubistvo Slaviše Krunića i Žarka Pavlovića, i bit će predat banjalučkom Okružnom sudu, uz prijedlog za određivanje pritvora, potvrđeno je Srni iz Tužilaštva.

Portparol Republičkog javnog tužilaštva Dragica Tojagić rekla je da će Baldo biti predat u nadležnost sudiji za prethodni postupak banjalučkog Okružnog suda, uz prijedlog za određivanjem mjere pritvora.

Ročište za određivanje pritvora osumnjičenom bit će održano sutra.

U ponedjeljak uvečer, 22. aprila, u Glamočanima kod Banje Luke ubijeni su vlasnik kompanija "Sector Security", "Žitopeka", "Žitoprodukt", "Sektor ADS" i "Sektor ZOS" Slaviša Krunić, njegov vozač Žarko Pavlović i jedan od napadača Željko Kovačević.

Policija je uhapsila dvojicu osumnjičenih Emilija Baldu i Gorana Milanovića, a potjernica je raspisana za Benedijem Đukanovićem.

Iz Ministarstva pravde RS danas je saopćeno da je Željku Kovačeviću, koji je ubijen u Glamočanima, prestao uvjetni otpust 23. decembra prošle godine, a osumnjičenom za ubistvo Emiliju Baldi donošenjem rješenja o amnestiji Osnovnog suda Banja Luka 22. januara ove godine.

Komentari

NA VRH