KRIMINAL

Akcija "Duga 2": Među uhapšenim dilerima i Makedonac

Do sada pronađeni određena količina droge, oružje i municija

Avaz.ba

25.4.2019

Prema nalogu Tužilaštva KS, rano jutros pripadnici FUP-a započeli su realizaciju akcije kodnog naziva "Duga 2" zbog krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. 

- Do sada je uhapšeno pet osoba i u toku su pretresi na više lokacija na području KS, Istočno Sarajevo i ZDK. Asistenciju pružaju i pripadnici MUP-a RS i OSA-e. Do sada pronađena određena količina droge, oružje i municija. Akcija u toku - saopćila je Azra Bavčić, portparol Tužilaštva KS.

Vrše se pretresi na šest lokacija na području Sarajeva, Istočnog Novog Sarajeva, Visokog i Breze. Uhapšeni su A.M. (31), A.V. (34), B.K. (21) i A.B. (30), te državljanin  Makedonije K.V. (36), koji se sumnjiče da su u periodu od 13.12.2019. godine do danas, na području Sarajevskog i Zeničko-dobojskog Kantona stavljali u promet spid i kanabis.

Prilikom pretresa pronađena je određena količina spida i kamnabisa, operma i vage za precizno vaganje, automatsko naoružanje, municija, telefonski aparati i SIM kartice, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu s krivičnim djelom.

Uhapšeni će biti saslušani u prostorijama Federalne uprave policije, te će se u zakonskom roku predati uz Izvještaj o počinjenom krvičnom djelu na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.