VRHOVNI SUD FBIH

Usvojene žalbe Tužilaštva, oštećenih i odbrane: Sanjinu Sefiću ukinuta presuda

Sefić: Predmet vraćen na ponovno suđenje. Arhiv

Piše: B. C.

26.4.2019

Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine djelimično je usvojio žalbe Tužilaštva Kantona Sarajevo, advokatice oštećenih i odbrane optuženog  te ukinuo presudu kojom je Sanjin Sefić osuđen na 14 godina i šest mjeseci zatvora za tešku saobraćajnu nesreću u kojoj su smrtno stradale Selma Agić i Edita Malkoč.


Informaciju nam je potvrdila Ilhana Jamak, portparol Vrhovnog suda FBiH, dodavši da je predmet vraćen na ponovno suđenje Kantonalnom sudu u Sarajevu. Presuda je ukinuta u odnosu na Sanjina Sefića.


Sefićev branilac, advokat Kerim Čelik kazao nam je da odluku još nije dobio. 


- Stiglo je samo rješenje u kojem obavještavaju da je Sanjinu Sefiću produžen pritvor za naredna dva mjeseca. U tom rješenju je navedeno da je presuda u odnosu na Sefića ukinuta i vraćena na ponovno suđenje - kazao nam je advokat Kerim Čelik.


Tužilaštvo Federacije BiH predložilo je Vrhovnom sudu FBiH da se ukine prvostepena presuda izrečena Sanjinu Sefiću i taj predmet vrati na ponovno suđenje.


Sanjin Sefić je spomenutom presudom osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 14 godina i šest mjeseci, dok su Sara Sefić, Dino Alić, Amar Salihović i Saud Nišić oslobođeni od optužbe da su počinili krivično djelo pomoć učiniocu nakon počinjenog krivičnog djela, navodi se u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.