VRHOVNI SUD FBiH Odgovoran za smrt Selme Agić i Edite Malkoč

Usvojene žalbe Tužilaštva, oštećenih i odbrane: Sanjinu Sefiću ukinuta presuda

B. C.

Sefić: Predmet vraćen na ponovno suđenje

Foto: Arhiv


Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine djelimično je usvojio žalbe Tužilaštva Kantona Sarajevo, advokatice oštećenih i odbrane optuženog  te ukinuo presudu kojom je Sanjin Sefić osuđen na 14 godina i šest mjeseci zatvora za tešku saobraćajnu nesreću u kojoj su smrtno stradale Selma Agić i Edita Malkoč.

Informaciju nam je potvrdila Ilhana Jamak, portparol Vrhovnog suda FBiH, dodavši da je predmet vraćen na ponovno suđenje Kantonalnom sudu u Sarajevu. Presuda je ukinuta u odnosu na Sanjina Sefića.

Sefićev branilac, advokat Kerim Čelik kazao nam je da odluku još nije dobio. 

- Stiglo je samo rješenje u kojem obavještavaju da je Sanjinu Sefiću produžen pritvor za naredna dva mjeseca. U tom rješenju je navedeno da je presuda u odnosu na Sefića ukinuta i vraćena na ponovno suđenje - kazao nam je advokat Kerim Čelik.

Tužilaštvo Federacije BiH predložilo je Vrhovnom sudu FBiH da se ukine prvostepena presuda izrečena Sanjinu Sefiću i taj predmet vrati na ponovno suđenje.

Sanjin Sefić je spomenutom presudom osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 14 godina i šest mjeseci, dok su Sara Sefić, Dino Alić, Amar Salihović i Saud Nišić oslobođeni od optužbe da su počinili krivično djelo pomoć učiniocu nakon počinjenog krivičnog djela, navodi se u saopćenju.

NA VRH

Podijeli članak na