CRNA HRONIKA Na putu Tarčin - Budmolići

Passatom pokosio pješaka pa se odvezao kući

A. Ka.
26.04.2019 14:17

Povrijeđeni H. Č. zbrinut u KCUS-u

Sarajevski policajci jutros su u 5 sati uhapsili S. S. (23) iz Hadžića zbog sumnje da je sinoć u 21:50 sati na lokalnom putu Tarčin - Budmolići, u ulici 27. Jula u Hadžićima, Passatom udario pješaka H. Č. (37) iz Hadžića.

Nesavjesni vozač, nakon što je pokosio 37-godišnjaka, nije se zaustavio, već je dodao gas i pobjegao. Policajcima je u početku posao otežavala i činjenica da nisu znali marku vozila, kao ni registarske oznake. Istražitelji su operativnim radom na terenu došli do saznanja da iza svega stoji S. S., kojem su ubrzo zakucali na vrata i stavili mu lisice na ruke. Iz sarajevske policije potvrđeno je da je crni Passat, za koji se sumnja da je učestvovao u nesreći, pronađen ispred kuće.

Uhapšeni, koji se sumnjiči za teška krivična djela protiv sigurnosti saobraćaja i neukazivanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći, predat je u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo

Povrijeđeni H. Č. zbrinut je u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, gdje je na Klinici za maksilofacijalnu hirurgiju zadržan na daljnjem liječenju.

Tagovi

MUP KS Nesreća

Komentari

NA VRH