SARAJEVO

Policija istražuje jesu li sinoćnji napadi na maloljetnike povezani

Maloljetni H. A. (17) nalazi se na intenzivnoj njezi KCUS-a nakon trosatne operacije glave poslije napada u sarajevskoj ulici Halida Kajtaza

Policajci istražuju slučajeve. Ilustracija

Ad. A.

4.5.2019

Maloljetni H. A. (17) nalazi se na intenzivnoj njezi KCUS-a nakon trosatne operacije glave poslije napada u sarajevskoj ulici Halida Kajtaza.

Iako su se pojavile informacije da iza napada navodno stoje migranti, izvor blizak istrazi kaže da se ti navodi provjeravaju.

Isti izvor kazao nam je da će povrijeđeni mladić zvaničnu policijsku izjavu dati nakon izlaska iz bolnice.

Prema za sada neprovjerenim informacijama, do napada je došlo na dionici prema tunelu Ciglane, gdje su mladiću navodno prišla dvojica migranata koja su od njega tražila novac te ga je jedan od njih udario šipkom. 

Povrijeđeni mladić, prije nego što je operiran, policajcima je kazao da je udarac dobio sleđa te da je torbica u kojoj su bili mobitel i novac ukradena. On je, također, dodao da smatra da su ga napali migranti. Navodno se u blizini našao jedan muškarac koji je povrijeđenog tinejdžera odvezao u bolnicu, gdje je zbrinut.

Sat nakon ovog događaja, policija je obaviještena da se u Općoj bolnici „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ nalazi povrijeđeni 16-godišnjak. Kada je patrola došla u Urgentni blok, tamo su zatekli povrijeđenog koji je bio u pratnji još petorice tinejdžera, na čijim licima su bile vidljive povrede.

Šesnaestogodišnjak je policajcima kazao da je povrede zadobio kada je pao dok je trčao kod Kampusa u blizini Američke ambasade, ali policajci provjeravaju njegove navode.

Ovaj slučaj istražuju pripadnici PU Novo Sarajevo. Policijski izvor kazao nam je da je prethodne noći bilo nekoliko matura te da je zabilježeno nekoliko incidenata u kojima su žrtve maloljetnici.

Za sada nije poznato jesu li slučajevi napada na dvojicu maloljetnika povezani, ali je u oba slučaja obaviješten tužilac te je istraga otvorena.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.