ISTRAGA

Pekić: Obračunat ćemo se s onima koji misle da su nedodirljivi!

Radi se krajnje ozbiljno, naročito kad su meta kriminogenih osoba policijski službenici i inspektori, kaže Alić

Kriminalci podmetnuli požar u inspektorovoj kući

D. PAŠALIĆ

5.5.2019

Miradu Horozoviću, inspektoru za narkotike Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, u srijedu navečer namjerno je zapaljena kuća u Zavidovićima, zvanično je potvrđeno iz policije.

Materijalna šteta

- U mjestu Lovnica kod Zavidovića u srijedu je oko 21 sat izbio požar na kući vlasništvo M. H. iz Zavidovića, a tom prilikom, srećom, nije bilo povrijeđenih osoba. Na kući je pričinjena velika materijalna šteta, a požar su u 21.55 sati lokalizirali pripadnici Vatrogasne jedinice Zavidovići – zvanične su informacije iz MUP-a ZDK.


Pekić: Stao u odbranu kolege

Prema riječima Aldine Alić, portparola MUP-a ZDK, poduzete su sve potrebne mjere i radnje u skladu s uputama dežurnog tužioca Tužilaštva ZDK da bi se utvrdili uzroci i okolnosti požara.

- U ovom, kao i u prethodnim slučajevima, prilazi se i radi krajnje ozbiljno, naročito kad su meta kriminogenih osoba policijski službenici i inspektori te njihova imovina - kaže Alić.

Napominje da oštro reagiraju u ovakvim situacijama, ali i da angažiraju sve raspoložive resurse da rasvijetle slučaj, baš kao što to čine i u ovom posljednjem.

 Istraga u toku

Alić: Ozbiljna istraga

I Dario Pekić, ministar unutrašnjih poslova ZDK, ističe da je istraga u toku, zbog čega je prerano govoriti o ovom slučaju.

- No, ja kao ministar i cjelokupno ministarstvo na čijem sam čelu, uvijek ćemo stati iza policije i u njihovu odbranu. Obračunat ćemo se sa svima onima koji misle da su nedodirljivi ili da na ovaj način mogu zastrašiti inspektore. To nikad nije bilo moguće niti ćemo dozvoliti takvo nešto – poručio je Pekić, potvrdivši naša saznanja da je istragom utvrđeno kako se radi o namjernom paljenju te da, u skladu s tim, poduzimaju sve operativne mjere i radnje radi otkrivanja izvršioca i dokumentiranja krivičnog djela.

 Rezali mu gume na automobilu 

Posebno je alarmantno da je ovaj inspektor i ranije bio meta kriminogenih osoba, koje su ga pokušale uplašiti.

Još nepoznate osobe njemu su, naime, za kratko vrijeme dva puta rezale gume na automobilu. Upravo je ovo bio ključni moment koji je istražiteljima odmah dao dodatnu sumnju da je i požar podmetnut, što je, na kraju, ustanovljeno

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.