ZAVIDOVIĆI Na terenu gotovo 100 ljudi

Nastavljena potraga za Almirom Gluhićem

Mladić je nestao u četvrtak, 2. maja, na sebi je imao bijelu jaknu sa sivim pletenim rukavima

A.Č.

Almir Gluhić napustio kuću u četvrtak u 8 sati i otad mu se gubi svaki trag


Trećeg dana potrage za Almirom Gluhićem iz Zavidovića na terenu je gotovo 100 ljudi, pripadnika Federalne uprave civilne zaštite, Općinske službe CZ, te porodica, prijatelji i mještani. Potraga je fokusirana na uže gradsko područje i mjesto gdje je nestali mladić posljednji put viđen. 

Pretražuje se i korito rijeke Bosne nizvodno od Zavidovića te ušće Krivaje u Bosnu. Jednim dijelom desne obale rijeke Bosne je i minski sumnjiva površina, što dodatno otežava potragu.

Na širem području općine Zavidovići postavljeno je još plakata sa fotografijom nestalog te brojevima telefona na koji građani mogu pozvati u slučaju da imaju informacije o nestaloj osobi. 

Tridesetčetverogodišnji Almir Gluhić nestao je u četvrtak, 2. maja, kada je napustio porodičnu kuću oko 8 sati i otad je nedostupan.

Na sebi je imao bijelu jaknu sa sivim pletenim rukavima. Mole se svi koji su ga vidjeli ili koji posjeduju neke informacije da o tome odmah upoznaju civilnu zaštitu ili policiju na brojeve 121 ili 122.

U toku jučerašnjeg dana i prethodne noći prikupljene su informacije i obavljeni razgovori s porodicom i prijateljima.

Timovi su u stalnom kontaktu s policijom, a pregledani su i snimci s nadzornih kamera u blizini tržnog centra “Robot”.

Sve prikupljene informacije provjeravaju se na terenu, a pregledano je i nekoliko napuštenih objekata na području ove općine.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na