AVAZ SAZNAJE

Policija uhapsila i Indirinog supruga Hajru i sina Nihada

Moj brat Hajro Husejinović i njegova žena Indira ubili su Mediju, a njihov sin Nihad je pucao na nas iz automata, kaže ranjeni Tajib Husejinović. Navodno hodža rekao da je na Hajrinog sina bačena crna magija pa se ubio

Tijelo nastradale ostalo na mjestu pucnjave

Piše: D. PAŠALIĆ-B. CERIĆ

6.5.2019

Radeći na rasvjetljavanju ubistva Medije Husejinović (54) koje se dogodilo u romskom naselju Topuzovo Polje kod Visokog, pripadnici MUP-a Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) uhapsili su i Hajru i Nihada Husejinovića, supruga i sina Indire Husejinović, koja je odmah privedena.

Isto oružje

Indira Husejinović (47) osumnjičena je da je u subotu ubila svoju jetrvu i sestru Mediju, a u pucnjavi u kojoj su učestvovali i njen suprug i sin ranjeni su njen djever Tajib Husejinović i njegov sin Dževad. U pucnjavi je ranjen i Indirin sin Nihad Husejinović.

Istragom je utvrđeno da je Hajro Husejinović pucao iz oružja koje je koristila i njegova žena Indira.

Redakciji “Dnevnog avaza” jučer se telefonom javio ranjeni Tajib Husejinović koji je smješten u Univerzitetskom kliničkom centru u Sarajevu. Kazao je da je njegov brat Hajro sa suprugom Indirom pucao u Mediju.

- Čitam u novinama da je Indira ubila Mediju i sve nas ranila. Oni su dali lažnu izjavu kako bi brat mogao dati velike pare i nju izvući iz zatvora, a on je pucao u Mediju. Hajro je pucao iz pištolja, a njegov sin Nihad iz automata. Moj brat Pašo uhvatio je Hajru kako daje pištolj ženi Indiri i onda ona ode do svoje sestre Medije koja je ležala mrtva i puca. Pošto on ima velike pare da može platiti sudije, Hajro je rekao Indiri: “Idi ti reci da si ti na sve njih pucala, a ja ću s parama da te vadim” - ispričao nam je Tajib.

Sukob u porodici koja se bavi skupljanjem sekundarnih sirovina, nastao je nakon što se prije sedam dana ubio Hajrin i Indirin sin Mirsad, zbog čega su oni sumnjičili Mediju da se koristila crnom magijom.

- Navodno da mu je neki hodža rekao da je neko od nas tražio crnu magiju i da se dijete ubilo zbog toga. Hajro je prvi nas nazvao i rekao: “Sve ću vas pobiti, i unučad ću pobiti”. Zovem ja njega: ”Stani, brate, gdje ćeš to raditi”, kumim ga i ja i ostala braća da to ne radi, a on kaže “Subota ili nedjelja sve ću vas pobiti”. Ja sam rekao: “Haj'mo u crkvu da se zakunemo, a on je rek'o: “Neću u crkvu, hajmo kod hodže” da gleda hodža sve nas u oči i da kaže je li neko pravio crne magije - kaže Tajib.

Tajib s nastradalom suprugom Medijom

Sam se ranio

U subotu su se svi skupili na platou ispred porodične kuće da idu kod hodže, ali prema riječima Tajiba, Hajro i Nihad počeli su pucati na sve njih. Taiba je izvukla kćerka, a njegov sin Dževad je ranjen.

- Nihad je sam sebe ranio iz automata, a oni su se dogovorili da kažu da je majka pucala. Ima dokaza da je Mirsadova supruga rekla svojoj svekrvi Indiri: “Mirso se hoće ubiti”. Snaha je svekrvi prenijela, a svekrva to Hajri nikada nije kazala - tvrdi Tajib Husejinović.

Bez komentara romskih  udruženja iz Visokog

Povodom ubistva u Visokom, kontaktirali smo Murisu Halilović, predsjednicu Udruženja građana Omladinska romska inicijativa „Budi mi prijatelj“ Visoko i Muju Musića, predsjednika visočkog Udruženja „Amaro Khan – Naše sunce”.

Niko od njih nije želio govoriti. Musić se pravdao da nije u BiH, dok je Halilović odbila dati bilo kakav komentar dok ne posjeti porodicu.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.