GORNJI VAKUF

Kantonalno tužilaštvo u Travniku ispitalo uhapšenog, tražit će pritvor

Kako neslužbeno saznajemo, Tužilaštvo će zatražiti određivanje pritvora za 29-godišnjeg psihičkog bolesnika koji boluje od shizofrenije

Ilustracija

D. PUCAR

6.5.2019

Dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Travnik preliminarno je ispitao 29-godišnjeg Edina Bricu iz naselja Ždrimci, općina Gornji Vakuf/Uskoplje, koji je u subotu oko 10:40 sati sjekirom napao majku Refiju Brica, a nožem strinu Hamidu Brica.  

Kako neslužbeno saznajemo, Tužilaštvo će zatražiti određivanje pritvora za 29-godišnjeg psihičkog bolesnika koji boluje od shizofrenije.

Podsjetimo, on je u subotu majku udario oštricom sjekire u glavu, a potom je strinu posjekao nožem po vratu. Obje žene nakon napada prevezene su najprije u Dom zdravlja Gornji Vakuf/Uskoplje, potom hitno u travničku bolnicu, odakle je majka proslijeđena za sarajevski KCUS. Nedugo nakon napada policija je uhapsila Edina Bricu.

Za sada, neslužbeno saznajemo, tereti ga se za ubistvo u pokušaju, a daljnja kvalifikacija djela ovisit će o zdravstvenom stanju žena čije su povrede okarakterizirane kao teške.

Policija je završila uviđaj, na licu mjesta pronašli su nož i sjekiru kojima je napao majku i strinu, a izuzeta je i garderoba uhapšenoga te će sve biti poslano na vještačenje u Sarajevo.

Zdravstveno stanje majke Refije, neslužbeno saznajemo, i dalje je teško.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.