POTRAGE

Almir, Ružica i Saliha još nisu pronađeni

I dalje vjerujem da je ona živa, kaže Kristina Bičvić, kćerka nestale starice

Detalj s današnje potrage FUCZ-a

Piše: Dž. P.

6.5.2019

Pripadnici Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) i danas su tragali za Almirom Gluhićem (34) iz Zavidovića. U potragu su se četvrtog dana uključili i timovi za spašavanje na vodi i pod vodom. Gluhić je nestao 2. maja. 

Nakon što su jučer na lijevoj obali rijeke Bosne u mjestu Porobići blizu magistralnog puta Zavidovići - Maglaj pronađeni njegova odjeća i lične stvari, potraga je usmjerena na rijeku Bosnu od Zavidovića prema Maglaju. 

Pripadnici FUCZ-a danas su bili raspoređeni u četiri posade i sa četiri raft čamca pretraživali su korito rijeke Bosne. U današnju potragu, osim 35 pripadnika FUCZ-a, bili su uključeni i članovi porodice i prijatelji nestalog mladića.

Paralelno s ovom potragom, Kristina Bičvić i danas je tražila 71-godišnju majku Ružicu, koja je nestala 20. aprila na Trgu Vilijama Šekspira u sarajevskom naselju Dobrinja.

- Nemam nikakvih novih informacija. Gorska služba spašavanja i mi, porodica i prijatelji, i dalje je tražimo. Obilazimo teren i nadamo se najboljem. Pokušavamo doći do određenih videosnimaka, što je malo zakompliciralo situaciju. Pred zidom smo, ali ne odustajemo. I dalje vjerujem da je ona živa i da samo negdje šeta – kazala nam je Bičvić.

Nastavljena je potraga i za 54-godišnjom Salihom Omerović, čiji je nestanak prijavljen 15. aprila u Srebrenici.



Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.