BIHAĆ

Ovo je suspendirani nastavnik koji se sumnjiči da je zadovoljavao pohotu pred kćerkom

On je nastavnik biologije, suspendiran u Srednjoj medicinskoj školi u Bihaću, a zaposlen i u Osnovnoj školi Gornje Prekounje - Ripač

Ermin Memić

E. T.

9.5.2019

Tužilaštvo Unsko-sanskog kantona podiglo je optužnicu protiv Edina Memića, nastavnika biologije, zbog krivičnog djela zadovoljavanja pohote pred djetetom. 

On je bio profesor u Srednjoj medicinskoj školi u Bihaću, ali je, kako nam je potvrdila direktorica ove škole Aida Alijagić, suspendiran. 

Privatne stvari

- Dobili smo dopis Ministarstva obrazovanja USK da ga suspendiramo, jer je protiv njega podignuta optužnica zbog zadovoljavanja pohote pred djetetom, dakle pred njegovom kćerkom. To su njihove privatne stvari, mi smo postupili prema nalogu Ministarstva i neka nadležne institucije rade svoj posao – pojasnila je direktorica Alijagić. 

Čeka nalog

Nastavnik Memić predaje i u Osnovnoj školi Gornje Prekounje - Ripač i nije suspendiran. Direktorica ove obrazovne ustanove Dajra Muslić nije željela komentirati slučaj.

- Ne bih davala nikakve izjave u vezi s kolegom dok ne dobijem nalog Ministarstva. Bili smo kolege, a ako je radio šta loše, neka odgovara za to – kazala je Muslić.

Podsjetimo, Memić je rekao da mu supruga namješta pedofiliju i da on to nije radio.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.