ISTRAGA

Vozilo korišteno za praćenje ubijenog Ostojića ukradeno u Sarajevu

Fena

10.5.2019

Policija Republike Srpske dostavila je Tužilaštvu dopunu izvještaja protiv S. T. s Pala, a u vezi s otkrivanjem izvršioca teškog ubistva Damira Ostojića iz Banje Luke, te pokušajem ubistva Sandre Jošić iz Banje Luke, kao i krivičnog djela teška krađa na štetu D. A. iz Njemačke. 

Policijski službenici Uprave MUP-a RS za organizirani i teški kriminalitet, pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva, Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organiziranog i najtežih oblika privrednog kriminala, kako je saopćeno, nastavljaju rad na rasvjetljavanju svih okolnosti ubistva Damira Ostojića 5. septembra 2018. godine u Banjoj Luci.

Nezvanično, dopuna izvještaja je podnesena protiv Srećka Trifkovića s Pala, koji se sumnjiči da je 26. na 27. juli 2018. godine u Sarajevu, zajedno sa Stefanom Samardžijom i Milošem Obradovom, ukrao vozilo Škoda Octavia, vlasništvo D. A. iz Minhena, nakon čega su vozilo skrivali na nepoznatoj lokaciji u Sarajevu.

Samardžija i Obradov su 31. jula 2018. godine isto vozilo prevezli na područje Banje Luke, gdje su ga držali na skrivenom mjestu, sve do 5. septembra 2018., kada su sva trojica, u dogovoru s još najmanje jednim, za sada nepoznatim izvršiocem, navedeno vozilo koristili za neposredno praćenje Damira Ostojić i Sandre Jošić, u koje je pucano 5. septembra 2018. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.