BANJA LUKA

Trifković učestvovao u krađi vozila i praćenju ubijenog

Protiv Srećka Trifkovića sa Pala podnesen izvještaj Tužilaštvu. Škoda Octavia, vlasništvo D. A. iz Njemačke, ukradena u Sarajevu i korištena u ubistvu

Srećko Trifković s advokaticom Tatjanom Savić

Piše: B. CERIĆ

12.5.2019

Srećko Trifković sa Pala novi je osumnjičeni za učešće u likvidaciji Damira Ostojića iz Banje Luke 5. septembra 2018. godine. Do sada su identificirana još dvojica pomagača, ali je direktni izvršilac i dalje nepoznat.

Krili auto

Republičkom javnom tužilaštvu Republike Srpske protiv Trifkovića je jučer dostavljena dopuna izvještaja u slučaju teškog ubistva Damira Ostojića i pokušaja ubistva njegove supruge Sandre Jošić te teške krađe na račun D. A. iz Njemačke, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Istražitelji su utvrdili da je Trifković, zajedno sa Stefanom Samardžijom i Milošem Obradovom, u noći sa 26. na 27. juli prošle godine u ulici Azize Šaćirbegović u Sarajevu ukrao Škodu Octaviju, karavan crne boje, vlasništvo D. A. iz Minhena. Škodu su skrivali na nepoznatoj lokaciji u Sarajevu.

Damir Ostojić i Sandra Josić

kodu su 31. jula 2018. prevezli na područje Banje Luke, gdje su je držali na skrivenom mjestu sve do 5. septembra 2018. Sumnja se da su tog dana Trifković, Samardžija i Obradov, prema prethodnom planu i dogovoru s još najmanje jednim, za sada nepoznatim izvršiocem, koristili Škodu za praćenje Damira Ostojića i Sandre Jošić.

Tri rafala

Na unaprijed pripremljenoj lokaciji, na raskrsnici Kozarske i ulice Duška Trifunovića, za sada nepoznata osoba čekala je dolazak Ostojića i Jošić. Kad su stigli u 23.48 sati, nepoznati ubica u njih je iz neposredne blizine iz automatske puške kalibra od 7,62 milimetra ispalio tri kratka rafala od po 16 projektila.

Pet hitaca pogodilo je Damira Ostojića u tijelo i glavu, nanijevši mu povrede od kojih je na mjestu preminuo. Šest metaka pogodilo je njegovu suprugu Sandru Jošić u predjelu tijela i glave, nanijevši joj teške tjelesne povrede, opasne po život.

Automafijaš sa Pala u pritvoru

Kantonalni sud u Sarajevu je krajem aprila produžio za tri mjeseca pritvor automafijašu sa Pala Srećku Trifkoviću, koji je osumnjičen u predmetu ubistva sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

Advokatica Tatjana Savić, koja zastupa Trifkovića, nije upoznata o dopuni izvještaja u slučaju ubistva Damira Ostojića.
- Nemam nikakvih informacija o tome - kratko nam je kazala Savić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.