POKUŠAJ UBISTVA

Određen pritvor Ameru Smajloviću, koji je kuhinjskim nožem ubo Aldina Džaltura

Tuča se dogodila u subotu oko 23 sata u ulici Bajrama Hasanovića

Smajlović: Tvrdi da je napadnut

Piše: B. C.

14.5.2019

Kantonalni sud u Sarajevu prihvatio je prijedlog Tužilaštva i danas odredio jednomjesečni pritvor Ameru Smajloviću, osumnjičenom za pokušaj ubistva Aldina Džaltura, potvrđeno nam je iz Odjela za odnose s javnošću Kantonalnog suda.

Amer Smajlović s Ilidže uhapšen je u nedjelju nakon tuče u sarajevskom naselju Butmir, gdje je nožem uboden Aldin Džaltur.

Tuča se dogodila u subotu oko 23 sata u ulici Bajrama Hasanovića. Džaltur je tom prilikom zadobio tešku tjelesnu povredu, opasnu po život. Policija je nekoliko sati poslije, u nedjelju, uhapsila Smajlovića i Admira Cucka, koji je nakon ispitivanja pušten na slobodu.

Smajlović je u policiji ispričao da su ga te noći u više navrata napadali Džaltur i Cucak te da im je on na kraju zaprijetio kuhinjskim nožem, koji mu je ostao u Golfu nakon proslave Prvog maja. 

U tuči koja je izbila, Smajlović je Džaltura nožem ubo u grudi. Kazao je da nije namjerno povrijedio Džaltura, ali da se morao braniti kad je napadnut. Policija ga je pronašla kod kuće, gdje je, nakon tuče, otišao i legao da spava.  




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.