STRAVIČNO

Jeziv snimak šokirao sve: Policajac ubio ženu dok je uzvikivala da je trudna

Incident se dogodio sinoć u gradu Bejtaunu u Teksasu

Teksas: Policajac usmrtio ženu. Screenshot

Večernji.hr

14.5.2019

Šokantan snimak fatalnog obračuna američkog policajca i 45-godišnje žene objavljen je na društvenim mrežama. U incidentu je žena smrtno stradala.

Incident se dogodio sinoć u gradu Bejtaunu u Teksasu.

Na snimku se vidi kako se žena i policajac hrvaju, a ona se opire dok on pokušava da je uhapsi. Policajcu viče da je pusti jer je trudna, a nakon toga snimak se zacrni i čuju se pucnji.

Naime, policajac je prema ženi ispalio nekoliko hitaca, od kojih je jedan bio smrtonosan. Nakon što je video objavljen na internetu, oglasila se i lokalna policija. 

- Još je rano bilo šta govoriti, no istraga je zasad pokazala da je jedan naš iskusni policajac patrolirao naseljem na putu Gart kada mu je prišla 45-godišnja žena koju je znao od ranije i znao je da protiv nje imamo otvorene naloge za hapšenje. Policajac je pokušao da joj stavi lisice, no ona mu je uzela elektrošoker i upotrijebila ga na našem službeniku. On je zbog toga bio prisiljen upotrijebiti službeno oružje i ispalio je nekoliko hitaca, od kojih je najmanje jedan pogodio ženu - objasnio je šef policije Stiv Doris (Steve Dorris). 

Iako u policiji opravdavaju njegov postupak, mnogi smatraju kako je reakcija policajca bila nepotrebna te da policajac treba biti kažnjen zbog onoga što je učinio.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.