MUS KS

Uhvaćeni drski pljačkaši koji su nožem povrijedili Sarajliju

MUP KS: Pronađeni predmeti korišteni u razbojništvu

A. Ka.

15.5.2019

Pripadnici Četvrte policijske uprave jučer su u 15 sati uhapsili S. Š. (25) iz Peći i S. Š. (16) iz Sarajeva zbog sumnje da su 12. maja na Bulevaru Meše Selimovića u sarajevskoj općini Novi Grad opljačkali i povrijedili A. I. iz Sarajeva.

Drski pljačkaši su presreli Sarajliju i, uz upotrebu noža, oteli mu mobitel novac. Tom prilikom posjekli su nožem A. I. pa mu je ljekarska pomoć ukazana u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, gdje su mu ljekari konstatirali lakše povrede.

Policajci su u blizini mjesta napada pronašli odbačeni ruksak u kojem se nalazio oteti mobitel. Operativnim radom na terenu istražitelji su ubrzo identificirali i uhapsili napadače.

Iz sarajevske policije potvrđeno je da su pronađeni predmeti korišteni u razbojništvu. Nezvanično saznajemo da je pronađen i nož kojim je povrijeđen A. I. i on će biti predmet vještačenja.

Dvadesetpetogodišnjak i maloljetnik predati su u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.