BANJA LUKA Izrečena presuda u Okružnom sudu

Radomiru Tomiću deset godina zatvora

Tomić je uhapšen 14. decembra, a policija je za njim tragala nakon što je napao svog stanodavca u Banjoj Luci, opljačkao ga, te mu ukrao automobil Kia

Piše: Avaz.ba

Banjalučki sud izrekao presudu


Okružni sud u Banjoj Luci Radomiru Tomiću iz Stanara izrekao je jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 10 godina zbog krivičnog djela razbojništva u stjecaju s krivičnim djelom oduzimanje i oštećenje tuđe stvari.

Kako je pojašnjeno, Sud mu je za razbojništvo utvrdio kaznu zatvora u trajanju od devet godina i šest mjeseci, a za oduzimanje i oštećenje tuđe stvari osam mjeseci, pa mu je izrečena jedinstvena kazna, a u izrečenu kaznu zatvora uračunato je vrijeme provedeno u pritvoru, počevši od 12. decembra 2018. godine.

Istom presudom mu je izrečena mjera sigurnosti oduzimanje imovinske koristi pribavljene izvršenjem krivičnog djela u iznosu od 100 KM.

Tomić je uhapšen 14. decembra, a policija je za njim tragala nakon što je napao svog stanodavca u Banjoj Luci, opljačkao ga, te mu ukrao automobil Kia, koji je pronađen u Derventi.

Tomić je svom stanodavcu P. S. (81), koji je spavao u sobi, stao nogom na grudi, a zatim ga nekoliko puta udario pesnicom i rukama stezao vrat.

Pošto ga je prepoznao kao svog podstanara, rekao mu je da uzme 100 KM, koliko je imao kod sebe, mobitel i ključeve kćerkinog auta, nakon čega je pobjegao u nepoznatom pravcu.

Tomić je 29. decembra 1997. godine, u pokušaju pljačke benzinske pumpe u Tedinom Hanu, općina Stanari, ubio radnika, a žrtva drugog razbojništva je starac s područja mjesta Pojezna.

Nakon izvršenja ta dva razbojništva i pokušaja ubistva, Tomić je osuđen na jedinstvenu kaznu od 20 godina zatvora koju je djelimično izdržavao u Foči, odnosno Doboju.

NA VRH

Komentari