NARKOTICI

FUP u Sarajevu uhapsio dilera, pronašli mu kokain, ekstazi i marihuanu

Prema naredbi Općinskog suda u Sarajevu, izvršen je pretres putničkog motornog vozila i stana koji koristi osumnjičeni

Ilustracija

L.Đ/Avaz.ba

17.5.2019

Pripadnici Federalne uprave policije (FUP) jučer su na području sarajevske općine Novi Grad uhapsili 54-godišnjaka osumnjičenog za neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga.

Službenici FUP-a jučer su u zajedničkim aktivnostima s pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) RS te nadzorom Tužilaštva KS i Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo na području općine Novi Grad Sarajevo uhapsili osobu inicijala M. O. u vezi s krivičnim djelom neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

U sklopu navedenih aktivnosti, a prema naredbi Općinskog suda u Sarajevu, izvršen je pretres putničkog motornog vozila i stana koji koristi osumnjičeni, a tom prilikom je pronađeno i oduzeto 15 grama kokaina, 200 grama materije koja podsjeća na amphetamin, 600 grama materije marihuana, 99 komada tableta koje asociraju na opojnu drogu ekstazi, vaga za precizno vaganje, te drugi predmeti koji potječu ili se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelom. 

- Uhapšena osoba je kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te je u zakonskom roku predata uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu na daljnju nadležnost Tužilaštvu Kantona Sarajevo - piše u saopćenju FUP-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.