TUŽILAŠTVO KS

Priveden 19-godišnjak koji je povrijedio policajce

Bajić tokom privođenja. J. Alibegović

A. Ču. / Avaz.ba

23.5.2019

U Tužilaštvo Kantona Sarajevo priveden je 19-godišnjak Jasmin Bajić, koji je jutros povrijedio policajce, bježeći nakon udesa iz Novog Grada.

Njemu se na teret stavlja napad na službenu osobu pri vršenju poslova sigurnosti, a nakon što je, tokom policijske potjere, namjerno udario u policijsko vozilo, koje se prevrnulo, te su tom prilikom povrijeđena trojica pripadnika MUP-a KS.

- Za osumnjičenog je određeno 24-satno zadržavanje, a nakon što ga u tom roku ispita postupajući tužilac, bit će donesena odluka o daljnjim mjerama koje će u odnosu na njega biti poduzete - kazala je Azra Bavčić, portparol Tužilaštva KS.

Sve je počelo jutros oko 3:30 sati na području općine Novi Grad, gdje je Bajić, na raskrsnici X transferzala - Bulevar Meše Selimovića, vozeći Audi A4 prošao kroz crveno svjetlo, nakon čega se sudario s drugim vozilom.

Nije se zaustavio već je krenuo bježati ka Ilidži, gdje su ga policajci Pete PU pokušali zaustaviti, ali je on nastavio bježati prema Hadžićima.

Došavši u Pazarić u 3:45 sati, namjerno je udario u policijsko vozilo, koje se zatim prevrnulo na ogradu.

Tom prilikom lakše su povrijeđena dvojica policajaca, dok je treći teže povrijeđen. Vozač je i dalje nastavio kretanje u pravcu Tarčina, te dolaskom u naselje Resnik skrenuo van kolovoza i udario u metalnu ogradu, a potom se zaustavio na zemljanom nasipu pored ceste, gdje je i uhapšen.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.