ISTRAGA Mirku Muharemoviću iz Kadinog Sela mjesec i po ni traga

Seljani pričaju da je izgorio, porodica ga i dalje traži

Muharemović nestao 7. aprila, kad mu je izgorjela kuća

Piše: A. KAPO

Bagerom raskopavali zgarište


Porodica Mirka Muharemovića (54), čija je kuća u Kadinom Selu kod Mokrog u noći sa 7. na 8. april izgorjela do temelja, još živi u neizvjesnosti. Iako je prošlo mjesec i po od požara, Muharemoviću nema ni traga.

 Nova potraga

Milorad Muharemović, sin nestalog 54-godišnjaka, kaže za “Dnevni avaz” da nema novih informacija.

- Članovi porodice i ja, zajedno sa seljanima, organizirali smo prije desetak dana novu potragu. Pretraživali smo Kadino Selo, ali nema nikakvih tragova. U toj potrazi je učestvovalo desetak ljudi – kaže nam Milorad.

Prema njegovim riječima, seljani sve glasnije pričaju da je njegov otac, ipak, izgorio u požaru, iako su vještačenja pokazala da na zgarištu nije bilo ljudskih ostataka. Nakon požara se špekuliralo da je Mirko, možda, ubijen, ali se postavlja pitanje ko bi digao ruku na siromašnog čovjeka, koji je kod sebe imao 150 maraka, nekoliko konzervi i kilogram brašna.

- Ja ne vjerujem u njihove priče, jer su mi i vještaci kazali da bi makar lobanja ostala. Ne znam više šta raditi. Šta god smo pokušali, nije dalo rezultate. Ako neko nešto i zna, vjerovatno ne smije da kaže – rekao je Milorad.

 

  • Muharemović: Nestao 7. aprila

    Muharemović: Nestao 7. aprila


Nema podršku

Dodao je da nema podršku nadležnih institucija.

- U policiji ga vode kao nestalu osobu. Uskoro planiramo organizirati novu potragu – zaključio je Milorad Muharemović.

 Kratak spoj na elektroinstalacijama

Mirka Muharemovića 7. aprila u 20.25 sati vozilom je dovezao prijatelj u Kadino Selo. Već u 20.40 sati uočen je plamen na kući, koja je na nepristupačnom terenu, do koje bi Mirku trebalo 40 minuta hodanja. I to upućuje na to da on nije bio u kući u vrijeme izbijanja požara. Istražitelji su utvrdili da je uzrok požara kratak spoj na elektroinstalacijama.

NA VRH

Komentari