BAČKA

Nekoliko metara od kuće u kojoj je pomahnitali suprug zapalio ženu, prije tri godine dogodio se jeziv zločin

Ovaj zločin je prodrmao i kikindsku policiju pa je te iste godine, po nalogu ministra Nebojše Stefanovića, nekoliko starješina suspendovano, jer su se družili sa osumnjičenim Jovanovićem

Blic.rs

26.5.2019

Tri godine unazad i svega nekoliko metara niže od kuće u kojoj je suprug Karlo L. (58) zapalio svoju suprugu Slavicu (47), a potom pokušao i samoubistvo, u naselju Mol dogodilo se dvostruko ubistvo.

Naime, martu 2016. godine Bane Jovanović zvani Safet uputio se prema Bečeju gdje je hicem u glavu teško ranio svoju nevjenčanu suprugu Jelenu Stojkov (koja je poslije par mjeseci preminula u bolnici) i Jože Imrea, kod koga je ona živjela kao podstanar. Nakon toga, Safet je svoj krvavi pohod nastavio uputivši se prema Molu, gdje je upao u kuću svog poznanika Matije Petrovića, ispalio tri hica iz pištolja i ubio ga na licu mjesta, ranio njegovu suprugu Renatu, koja je svojim tijelom zaštitila četvoromjesečnu kćerku, a zatim je pucavši ranio i njihovog sina Petra i snahu Natašu Sunomar.

Bane Jovanović ubio ženu i njenog stanodavca. Blic.rs

Ispalivši metke, Safet je pobjegao iz Srbije preko Mađarske granice. Da uspješno pređe granicu, pomogli su mu Mirko Pavlov i Tivadar Kolompara iz Horgoša, koji su ubrzo nakon ubistva uhapšeni. Nakon 66 dana, ubica je uhapšen u Njemačkoj, a u Srbiju je izručen novembra 2016. godine.

Ovaj zločin je prodrmao i kikindsku policiju pa je te iste godine, po nalogu ministra Nebojše Stefanovića, nekoliko starješina suspendovano, jer su se družili sa osumnjičenim Jovanovićem.

Zavist i ljubomora

Za ovo hladnokrvno ubistvo iz 2016. sumnjalo se da je razlog za zločin bila bolesna zavist, što je potvrdio i Alen Petrović iz Ade, Natašin suprug, uvjeren da je upravo to dovelo do pucnjave u kući njegovog starijeg brata u Molu, ali i iste večeri u Bečeju.

- Safet je bio zavidan čak i ako bi neko imao bar 10 eura više od njega. Smetalo mu je i to što neko ima nešto da jede - rekao je on.

Dok je jedno ubistvo nastalo iz zavisti, drugo je iz ljubomore.

Kako "Blic" prenosi Karlo L. je danas, navodno zbog ljubomore, zapalio svoju suprugu Slavicu benzinom, a onda je pokušao ugasiti, međutim to nije uspio. Nesretna žena je od zadobivenih povreda preminula na licu mjesta. Nakon toga Karlo je pokušao izvršiti samoubistvo tako što je sebi dao 20 doza insulina, pošto je dijabetičar.


Slavicu suprug zapalio. Blic.rs

Ne uspjevši ženu spasiti, niti sebe ubiti, on je kolima Hitne pomoći, uz pratnju policije, prevezen u bolnicu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.