SARAJEVO Nasmrt pretukli suparnika

Presuda Kantonalnog suda: Arnesu Smajiću i Amaru Kadriću 15 godina zatvora

Tuča u kojoj je teške povrede zadobio Muhamed Ahmić dogodila se 22. jula 2017. godine u bašti ugostiteljskog objekta u ulici Safeta Zajke u Rajlovcu

Dž. P.
27.05.2019 14:43

Kantonalni sud Sarajevo

U Kantonalnom sudu u Sarajevu izrečena je presuda kojom su Arnes Smajić (31) i Amar Kadrić (24) osuđeni na 15 godina zatvora jer su nasmrt pretukli Muhameda Ahmića (53).

Smajić je osuđen na sedam godina zatvora zbog nanošenja teških povreda sa smrtnom posljedicom, dok je Kadrić dobio osam godina zbog istog krivičnog djela, a na teret mu je dodatno stavljeno i krivično djelo nasilničko ponašanje.

Tuča u kojoj je teške povrede zadobio Ahmić dogodila se 22. jula 2017. godine u bašti ugostiteljskog objekta u ulici Safeta Zajke u Rajlovcu.

Sve se odigralo nakon što je razbijena flaša za stolom za kojim je sjedilo Ahmićevo društvo. Ahmićevom stolu je prišao je Amar Kadrić, koji je nogom u glavu udario Ahmićevog rođaka iz Holandije, koji je pao na pod i onesvijestio se. Ahmić je tada stao u odbranu rođaka i pitao Kadrića zbog čega ga je udario.

U tom trenutku Smajić je, u alkoholiziranom stanju sa 1,46 promila alkohola u krvi, udario Ahmića u glavu, a potom je Kadrić nasrnuo na Ahmića i također ga udario u glavu. Nakon drugog udarca Ahmić je pao na pod i ostao ležati.

Tada ga je Smajić ponovo udarao šakama u glavu, a pridružio mu se i Kadrić. Napadači su potom izašli iz objekta i odvezli su se autom da bi se vratili nakon nekoliko minuta.

Arnes Smajić je prišao Ahmiću, koji je i dalje ležao na podu bez svijesti, te ga ponovo udarao pesnicama u glavu. Ahmić je pao u komu. Preminuo je 18. avgusta u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Komentari

NA VRH