SRBIJA

Ovo je mjesto gdje se krio trostruki ubica iz Novog Sada: Privodila ga desetorica specijalaca

Vlasnik broda u strahu

Blic.rs

27.5.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

U Novom Sadu je, nakon trodnevne potrage, uhapšen Goran Janković (37), a prema prvim informacijama, proteklih dana krio se na jednom brodu na Dunavu.

Policajci su još sinoć oko 23 sata dobili dojavu da se Janković nalazi blizu Ribarskog ostrva, od jedne Novosađanke, pa su cijele noći patrolirali tim dijelom Limana 4.  

Potragu su intenzivnije obnovili jutros, a najvjerovatnije je njegovom hapšenju kumovala neopreznost - naime, lađari su, dok je još bio mrak, vidjeli upaljen televizor, a znaju da vlasnik tog broda ne običava da noći na brodu. Kad su ga pozvali, potvrdio im je da nije na brodu, pa je odmah obaviještena policija.

Uznemireni vlasnik ovog broda sada strahuje da ga je Jankovićevo skrivanje dovelo u opasnost.

- Džaba čekate. Neću vas pustiti, samo mi još treba da neko zapali brod - rekao je danas vlasnik broda reporterima okupljenim na mjestu gdje je uhapšen osumnjičeni.

Kako prenose srbijanski mediji, Janković se, nakon krvavog pira koji je počinio u kući roditelja svoje supruge, tri dana krio na obali Dunava u jednom brodu. Lisice na ruke stavljene su mu kada ga su ga policajci ugledali u jednom šumarku nedaleko od obale, blizu Brodogradilišta.

Policija trenutno uzima tragove s broda, ali i iz okoline koji bi mogli rasvijetliti šta se dogodilo tokom ova tri dana skrivanja. 

Kako je svjedok hapšenja ispričao, policajci i specijalci su najprije pokazivali građanima Jankovićevu fotografiju, a onda su ga ubrzo i locirali. Osumnjičenog su desetorica specijalaca bukvalno iznijela iz šumarka i ubacila u maricu.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati, po nalogu javnog tužioca kome će, uz krivičnu prijavu za krivično djelo teško ubistvo, biti doveden na saslušanje. 

Podsjetimo, Janković se sumnjiči da je u petak ujutru u kući ubio suprugu Mirjanu Janković (31) i njene roditelje Branislava (63) i Nadu (57) Pajić tupim predmetom, tačnije macolom. Da tragedija bude još veća, trostruko ubistvo je počinio pred maloljetnim sinovima.

Njihov stariji sin (10) je, nakon što je Janković pobjegao iz kuće, pozvao ujaka i rekao mu da je njegov otac ubio njegove mamu, babu i dedu.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.