NOVI SAD

Goran Janković na saslušanju otkrio šta se desilo tog jutra: Odlučio sam na njoj iskaliti bijes

Kada je napao suprugu Mirjanu, njeni roditelji su je pokušali štititi

Goran Janković sa suprugom i sinom. Facebook

Blic.rs

28.5.2019

Goran Janković (37), osumnjičen da je počinio trostruko ubistvo u novosadskom naselju Telep, saslušan je jučer u policiji.

Monstrum za kojeg se sumnja da je u petak ujutro macolom ubio suprugu Mirjanu (31), punca Nadu (57) i punicu Branislava Pajića (63), kako "Blic" prenosi, nije bio baš pričljiv pred policajcima, ali je rekao da je tada odlučio iskaliti bijes na ženi.

- Ispričao je da je te noći bio u kafani, nedaleko od svoje kuće, do pet sati ujutro. Došao je kući, uzeo macolu i sjeo u svog Golfa 4 karavana. Odvezao se do kuće Pajića, parkirao i krenuo u zločin - ispričao je izvor za "Blic".

Kada je napao suprugu Mirjanu, njeni roditelji su je pokušali štititi. Janković je u izjavi policajcima priznao i da je prvo udarcem macolom u glavu ubio punca Branislava, potom Mirjanu, a posljednju je ubio punicu Nadu, koja je sve vrijeme vikala, između ostalog i: "Zete, jesi li sad zadovoljan?!"

Janković je uhapšen jučer, poslije tri dana skrivanja, kod brodogradilišta u Novom Sadu, gdje se krio u napuštenom brodu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.