NEGOTIN

Očuh djevojčicu tukao do smrti pa bacio s terase da prikrije zločin?

Ranije već imao posla s policijom

Zoran se sumnjiči da je pretukao pa bacio djevojčicu s terase. Telegraf.rs

Telegraf.rs

28.5.2019

Zoran A. (24), koji je uhapšen zbog ubistva dvoipogodišnje pastorke L. F. u selu Prahovo kod Negotina, djevojčicu je pretukao u kući, a zatim je bacio s terase da bi prikrio zločin, prenosi Telegraf.rs od dobro obaviještenih izvora iz istrage.

Kako prenosi Telegraf.rs, nakon što su roditelji prijavili da je jučer oko četiri sata dijete palo s terase Zoranove porodične kuće, u istragu su se uključili najiskusniji forenzičari i u kući pronašli tragove koji su razriješili stravičan zločin.

- Policiji je odmah bila sumnjiva priča da je dijete palo s terase u četiri sata ujutro, jer roditelji nisu ponudili objašnjenje šta je ono u vrijeme kada je trebalo spavati radilo izvan sobe. Osim ako nije bilo mjesečar, nije bilo razloga da se nađe na terasi. Iz tog razloga počela je intenzivirana forenzička pretraga prostorija kuće koja je dovela do otkrića brojnih tragova krvi, koji su potvrdili sumnju da je dijete pretučeno u kući, a da ga je zatim nasilnik, shvativši šta je uradio, bacio s terase na beton - kazali su dobro obaviješteni izvori iz istrage u Negotinu.

Nakon što su Zoranu predočeni dokazi pronađeni u kući za koje nije imao objašnjenje, prema nezvaničnim informacijama, on je priznao da je dijete pretukao nasmrt.

Kako dalje Telegraf.rs prenosi, radi rekonstrukcije zločina radit će se analiza krvnih mrlja koje će pokazati gdje su se dijete, a gdje ubica nalazili u trenutku smrtonosnog napada.

- Stručnjaci za krvne mrlje mogu na osnovu njihovog položaja i oblika u potpunosti rekonstruirati tok ubistva, kao i utvrditi čime su povrede nanesene. Također, naložena je obdukcija jer je djevojčica imala vidljive povrede ruke i glave, od kojih je ova druga najvjerovatnije bila smrtonosna – kazali su izvori za Telegraf.rs.

Prema svjedočenju komšija, majka djevojčice je iz Bora prije mjesec počela živjeti sa Zoranom, za kojeg kažu da je već imao posla s policijom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.