NEGOTIN Zoran Albić osumnjičen da je ubio dvoipogodišnju pastorku

Rasvijetljena smrt djevojčice koja je "pala s terase": Očuhu zasmetao plač kad se vratio pijan iz provoda

On je, prema priči mještana, bio problematičan i po izgredima već poznat policiji

Telegraf.rs
28.05.2019 13:27

Zoranu smetao plač djeteta

Foto: Telegraf.rs

Zoran Albić iz Prahova kod Negotina osumnjičen je da je u ponedjeljak, nešto poslije ponoći, ubio maloljetnu pastorku, djevojčicu od dvije i po godine, na taj način što ju je udarao svuda po tijelu i vjerovatno bacao o pod.

Albić se nalazi u pritvoru do 48 sati, a večeras u 18 sati bit će saslušan pred Višim tužilaštvom u Negotinu.

- Protiv njega je najprije podnesena krivična prijava zbog nasilja u porodici, ali je tu krivičnu prijavu Više tužilaštvo preinačilo. Zoran Albić se sumnjiči da je počinio krivično djelo teško ubistvo. On za sada nije dao svoj iskaz Tužilaštvu, ali forenzički dokazi upućuju na to, kao i informacije do kojih smo došli – kazali su nadležni za Telegraf.rs.

Prema nezvaničnim informacijama, u nedjelju uvečer Zoran je izašao u provod s društvom. Kući, gdje je živio s nevjenčanom suprugom Vesnom F. i njenom dvoipogodišnjom djevojčicom L. F., vratio se oko tri sati ujutro.

- Kada je ušao, djevojčica se probudila i počela plakati. Osumnjičeni Zoran je, pod vidnim dejstvom alkohola, počeo vikati kako ne može podnijeti plač djeteta. Gotovo pomahnitao od ljutnje jer mu je smetao plač, on je dohvatio djevojčicu i pretukao je. Kada je majka vidjela da dijete ne daje znake života, ona je taksijem, zajedno sa Zoranom, odvela kćerkicu u negotinsku Hitnu pomoć.

- Majka i očuh su tada kazali da je djevojčica pala s terase oko četiri sata ujutro. Ljekari su samo mogli konstatirati smrt. Međutim, policija je privela majku i očuha, naložena je obdukcija tijela djeteta, došli su forenzičari iz Niša i tako se došlo do ovih saznanja.

Da podsjetimo, Vesna F. je prije oko mjesec došla s kćerkom iz Bora u Prahovo i počela nevjenčano živjeti sa Zoranom u njegovoj kući. On je, prema priči mještana, bio problematičan i po izgredima već poznat policiji.

Komentari

NA VRH